Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Javarészt szoftvercéggé válhat a Huawei

Lengyelország, Huawei, illusztráció
The Huawei logo is seen at the festive opening of the first Polish Huawei store in the Arkadia shopping mall on December 15, 2018 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nem számít az amerikai szankciók belátható jövőbeni feloldására az alapítója.
Vágólapra másolva!

Továbbra is két szék között a padlón van a Huawei, miután 2019 májusában az USA kereskedelmi szankciókon keresztül akadályozni kezdte, hogy egyesült államokbeli vállalatok hardveres és szoftveres technológiát értékesítsenek számára.

A kép csak illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

A kérdéses megoldásokra nagyban támaszkodó Huawei számára ez óriási mélyütésnek bizonyult, amelyből az európai fogyasztók javarészt csak annyi érzékeltek, hogy a vállalat nem volt képes többé előtelepíteni a Google-féle appokat az új fejlesztésű okostelefonjaira. Ez a Honort is érintette, azonban a Huawei mára eladta a leánycéget, ezzel kivonva azt a szankciók alól. Az új tulajdonoshoz került gyártó hamarosan bejelenti majd a Play Áruházat is tartalmazó, következő generációs telefonjait.

Bő két évvel a korlátozások bejelentését követően a Huawei helyzete szemernyit sem változott, ráadásul semmiféle jele sincs annak, hogy bármikor a belátható jövőben visszatérhetne az élet a megszokott kerékvágásba. A Reuters beszámolója szerint a Huawei alapítója sem számít a helyzet javulására, így Zsen Cseng-fej a vállalat vezetőségének küldött levelében arra sarkallta az illetékeseket, hogy alakítsák vezető szoftveres erővé a vállalatot.

Meglátása szerint ez a tér alapvetően kívül esik az USA fennhatóságán, így az nem lesz képes akadályozni a sikerét.

Az alapító specifikusan a MindSpore mesterséges intelligenciás felhőplatformot és a HarmonyOS rendszert emelte ki fókuszterületekként, az utóbbi internetre kötött kütyükön és okostévéken debütál majd a belátható jövőben. Zsen Cseng-fej szerint rövid távon a kínai ügyfelek és igények kiszolgálására kell törekednie a Huaweinek, de hosszabb távon az USA-n kívüli területek meghódítása is célkitűzés, a külföldi piacok dominálása az üzleti előnyök mellett remek revans volna a céget ért sérelmekért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről