Az iPhone 12 lett az új slágermobil

Apple iPhone 12
Vágólapra másolva!
A Counterpoint Research elemzői szerint az idei első negyedévben az Apple iPhone 12-ből fogyott a legtöbb a világon.
Vágólapra másolva!

A Counterpoint Research elemzői azt vizsgálták, hogy melyek voltak az idei első három hónap legnépszerűbb és legsikeresebb okostelefonjai, globális szinten. A szakemberek szerint a legkeresettebb, legnagyobb darabszámban fogyó készülék az első negyedév során az iPhone 12 volt.

A második legkeresettebbnek az iPhone 12 Pro Max bizonyult. A generált árbevételt tekintve is ez a két készülék volt a legsikeresebb, de fordított sorrendben. A Counterpoint Research szerint az első negyedév egy rekordnegyedév volt, az okostelefonos piac ugyanis több mint 100 milliárd dolláros árbevételt szerzett.

Apple iPhone 12 Forrás: digital trends

A 400 dollárnál drágább készülékek adták a globális bevétel 65 százalékát, de a top 10 legkeresettebb készülék tette ki a globális bevétel 46 százalékát (viszont az eladási mennyiségnek csak a 21 százalékát tette ki a top 10). Ez nem véletlen: sok gyártó átállt a prémium mobilokra, ezek ugyanis jóval nagyobb profitot garantálnak.

Érdekesség, hogy Amerikában és Európában különösen keresettek voltak az ultraprémium termékek, mint az iPhone 12 Pro Max vagy a Galaxy S21 Ultra. Utóbbi viszont nem fért mennyiség tekintetében a top 10-be, de árbevétel terén is lemarad például a régebbi iPhone 11-hez képest. Az első negyedéves árbevétel nagyjából harmadát csak az iPhone 12 mobilok adták. A Samsung a 150-250 dolláros kategóriában bizonyult a legnépszerűbbnek, a Xiaomi pedig a 150 dollár alatti szegmensben.