Nem hibamentes a Windows 10 áprilisi frissítése

Work at home Using Laptop Wireless Technology Computer Student Only Women Young Women Women Busy Comfortable Copy Space Community Hand in Hair Inspiration Looking Away Domestic Life Global Communications Youth Culture 20-29 Years Young Adult Typing Smilin
Woman working at home.
Vágólapra másolva!
Egyetlen durva gond helyett több kisebb probléma ütötte fel a fejét.
Vágólapra másolva!

Jelenleg úgy tűnik, hogy a márciusi hibajavító kedden kiadott frissítéstől eltérően a Windows 10 áprilisi összegző frissítése nem okozott káoszt. A múlt hónapban rengeteg nyomtatni próbáló Kék halál képernyőkkel találkozott, ezt a gondot elméletileg mostanra sikerült orvosolnia a Microsoftnak.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov

Ettől függetlenül biztosan nem tökéletes a javítás, a telepítését követően számos kisebb hibajelenség is felütötte a fejét. A talán legfájóbb, hogy a fogorvosi szakrendelések menedzselésére kitalált Dentrix Dental Practice Management szoftver nem működik megfelelően, egy átmeneti megoldást ennek kapcsán már sikerült elérhetővé tennie a szoftver fejlesztőjének.

A további támogatási fórumon jelentett problémák közül kiemelhető, hogy egyeseknél ismeretlen okból meghiúsul az áprilisi összegző frissítés telepítése, másoknál a számítógép folyamatos újraindulását (bootloop) okozza, egyes gamerek pedig szaggatást kezdtek tapasztalni egyes játékokban. A legutóbbi gond talán megoldható lehet a videokártya meghajtószoftverének manuális frissítésével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!