Felemelhetik az Acer és az ASUS laptopok árait

Vágólapra másolva!
Tajvani források szerint az Acer és az ASUS egyaránt felemeli a népszerű laptopjainak a vételárait.
Vágólapra másolva!

A United Daily News értesülései szerint a tajvani Acer és az ASUS egyaránt azt tervezik, hogy hamarosan felemelik a laptopjaik és egyéb termékeik vételárait.

Az elmúlt egy évben alaposan megnőtt a kereslet a laptopok iránt, ennek oka részeben az, hogy sokan kezdtek el tartósan távmunkában dolgozni. A trend hatására 11 százalékkal több PC-t szállítottak le a gyártók 2020-ban, mint 2019-ben, ráadásul ez a laptopok érdeme volt, ugyanis az asztali PC-k eladásai igazából csökkentek.

Forrás: tom's guide

A tippek szerint a jelentősen megnövekedett keresletet most szeretné kihasználni az Acer és az ASUS, ezért emeli fel a notebookok árait az idei második negyedév során. A szakértők azt mondják, aki mostanában venne Acer vagy ASUS laptopot, annak érdemes lehet hamar megejtenie a vásárlást, hamarosan ugyanis 5-10 százalékkal mehet fel ezen márkák notebookjainak az árazása. Az ajánlás igazából mindenkire vonatkozik, a szakemberek szerint az Acer és az ASUS példáját a többi szereplő, így a HP, a Dell és a Lenovo is követik majd. A globális chiphiány miatt pedig továbbra is nagyobb lesz a kereslet, mint a kínálat – a laptopok piacán is.