Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Még tovább emelkedhet a videokártyák ára

Vágólapra másolva!
Egy befektetőknek szóló találkozón erősítette meg az MSI, hogy hamarosan tovább drágulnak a videokártyái.
Vágólapra másolva!

Globális chipválság, kriptobányászok, botok, nyerészkedők – a videokártyák és egyéb hardverek piaca megszenvedik ezeket a jelenségeket és köröket, a folyamatos készlethiányok mellett többszörös vételárakkal is kell kalkulálniuk a fogyasztóknak.

A jelentések szerint a dolgok még rosszabbra fordulnak a videokártyák piacán, ahol eleve legalább kétszeres, háromszoros árakkal lehetett találkozni. A Digitimes forrásai szerint az MSI egy befektetőknek szóló találkozón elárulta, hogy még tovább emelik a videokártyáik vételárait.

Forrás: wccftech

Arról nincs információ, hogy mely modellek árai nőhetnek, de minden bizonnyal érintett a teljes GeForce RTX 3000-es és Radeon RX 6000-es sorozat, hiszen ezek iránt óriási a kereslet. A megemelt árakkal pedig a tavaly kiesett árbevételt is szeretnék pótolni a gyártók. Mindez pedig azt jelenti, hogy a játékosoknak még az eddiginél is nagyobb összegeket kell elkölteniük, ha a jövőben új grafikus vezérlőt vásárolnának. Mivel a trend a mobilos videokártyákra is kiterjed, a laptopok ára is emelkedhet, és több jelentés is volt már arról, hogy egyéb hardverek, például a RAM-ok árai is tovább nőnek idén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről