Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nagyon feldühítette a gamereket a Zotac

Vágólapra másolva!
Kriptobányászati célokra reklámozta az új GeForce videokártyáit a Zotac, ezzel pedig alaposan feldühítette a játékosokat.
Vágólapra másolva!

A Zotac amerikai leányvállalata érdekes módon próbálta meg felhívni magára a figyelmet. Nem is olyan régen a Twitteren igyekezett egy reklám segítségével kihasználni, hogy nagyon sokan a kriptopénzek bányászatára figyelnek.

A játékosok nem tudnak új GeForce RTX 30-szériás videokártyát venni (sem ilyennel szerelt gamerlaptopot), mert a bányászok minden készletet elkapkodnak, akár többszörös áron is. Eközben a digitális pénzek bányászatával egyre többen foglalkoznak, mindenki profitálna az emelkedő árfolyamokból. A gyártók pedig értelemszerűen jobban járnak pénzügyileg, ha a tripla vagy még nagyobb árat fizető bányászoknak adják el a termékeiket.

Forrás: zotac usa

A Zotac is meg akarta mutatni a bányászközösségnek, hogy van jó ajánlata számukra, ezért egy sor összekapcsolt GeForce RTX 30-szériás grafikus vezérlő fotóját osztotta meg olyan felirattal, amely szerint a Zotac gamerkártyái éhesek a coinokra. A bányászok örültek, a gamerek azonban elképesztően dühösek lettek.

Mivel a játékosok a bányászok miatt nem találnak új videokártyákat (vagy ha igen, akkor többszörös áron), ezért a haragjukat a Zotacra zúdították a mostani eset kapcsán. A gyártó annyira rosszul jött ki az elbaltázott reklámból, hogy végül törölte a tweetjét, de a gamerközösség azóta is forrong, és állítja: nem felejt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről