Óriási zuhanásra számít a Huawei mobilrészlege

Huawei P40 Pro+, okostelefon, teszt, kamera, HMS,
A kijelzője szép, világos.
Vágólapra másolva!
Tavalyhoz képest bő megfeleződhet az eladott készülékeinek száma.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok szankciói tavaly már a Huawei mobilos üzletágának egész évére csúnyán rányomták a bélyegüket, ám a jelek szerint idén számít összeomlásszerű zuhanásra a vállalat. A Nikkei Asia beszámolója szerint a vállalat értesítette a készülékeibe kerülő komponensek beszállítóit, hogy a várthoz képest akár 60%-ot meghaladó mértékben is csökkenhet a leszállítandó komponensek száma.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Kontextusként a Huawei tavaly az összes nehézség ellenére világszerte 189 millió okostelefont tudott értékesíteni, azonban a jelenlegi saját becslései szerint idén már csak 70-80 millió darab eladására számít. Egyes beszállítók ráadásul nem tartják kizártnak, hogy ez egy derűlátó becslés, inkább 50 millió körül lehet majd az érték.

A Huawei problémáját már nem csupán az jelenti, hogy nem tudja a globális piacokra szánt mobiljaira előtelepíteni a Google saját alkalmazásait, de a saját Hisilicon chipfejlesztő részlegét is megbénították a korlátozások, ráadásul egyáltalán nem fér hozzá 5G-kompatibilis rendszerlapkákhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!