Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ilyen lehet az Android 12

Vágólapra másolva!
Befutottak az első képek az új dizájnról, amit az Android 12 hoz majd magával.
Vágólapra másolva!

Ha minden menetrend szerint alakul, akkor a Google idén augusztusban vagy szeptemberben teszi majd elérhetővé az Android 12 végleges változatát. Ez a többi gyártóra nézve nem épp kedvező hír, hiszen a legtöbb még alig adott ki pár mobiljára Android 11-et. Pedig várhatóan heteken belül itt van az Android 12 első bétája.

Amíg ez befut, itt vannak a szivárgások. Ezek alapján pedig eléggé áttervezi a kezelőfelületet és a dizájnt a Google, továbbá új funkciók is érkeznek. Állítólag a képek egy dokumentumból vannak, amikben a Google az új verzió változásait taglalja.

Forrás: xda

Bizonyos fokig az iOS-ből merít az új dizájn, ezen felül a kijelző jobb felső részén ikonok jelzik majd, ha egy app használja a kamerát vagy a mikrofont. Erre nyomva felugró ablak tájékoztat mindenről, és a letiltást is lehetővé teszi a rendszer. A Google állítólag minden gyártónak előírja majd ezen funkció használatát.

A gyorsbeállítások is változnak majd, de a képeken látott állapot persze még nem végleges. Jönnek továbbá új widgetek is, amelyek például a kommunikációt segítik. Az appok párosítása funkció, a hátlap dupla koppintásával történő vissza funkció és a Wi-Fi-jelszavak megosztása is bekerül majd az Android 12-be. Az appok hibernálhatóak lesznek, az emojik külön frissülnek a rendszertől és a témák is változhatnak. Addig is az XDA által szerzett további képek itt láthatóak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről