Egyszerűbbé válhat az okoseszközök irányítása

Matter
Vágólapra másolva!
A tévék és az otthoni okoseszközök irányítását is megkönnyítheti a Matter kapcsolódási szabvány.
Vágólapra másolva!

A Matter egy olyan új kapcsolódási szabvány, amely okoseszközökhöz készült, és könnyebbé teheti azok vezérlését. A tévék, IoT-s eszközök vezérlési is fejlődhet, hiszen ez egy újabb megoldás lenne az eszközök vezérlésére és az asszisztensekhez, appokhoz kapcsolásra.

Matter Forrás: Matter

Az okostévéken a hangerő, a csatornák, a bemenet és a kimenet is állítható lenne, ahogy a streamingeszközök és az okostévék idővel nem csak appon keresztül tudnak majd kommunikálni a Matter jóvoltából, de URL-alapú casting is támogatott lenne (tehát app megléte sem lenne feltétel).

A Matter célja, hogy egyetlen szabványként feleslegessé tegye a tech óriások különféle szabadalmaztatott megoldásait. Így minden eszköz egy protokollhoz igazodna, és minden eszköz kommunikálna egymással. Ez azt is jelentené, hogy az eszközök távirányítóval, app segítségével vagy hanggal is vezérelhetőek lennének, a fogyasztók pedig nem ragadnának be egy-egy cég kínálatába és eszközparkja alá. A Mattert fejlesztő Connectivity Standards Alliance része egyébként az Amazon, az Apple és a Google is. A protokoll 2022-ben jelenhet meg.