Kínában már árulják az új inteles alaplapokat

intel core i3-12100
Intel Core i3-12100
Vágólapra másolva!
Még a fapados H610 lapkakészletesek is mélyen zsebbe nyúlósak lesznek.
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel az Intel csak a vastag pénztárcájú vevőket örvendeztette meg a tizenkettedik generációs Core processzoraival, ráadásul az Alder Lake kódnevű Core i9 / i7 / i5 asztali számítógépes termékek jelenleg csak a méregdrága Z690 chipsettel szerelt alaplapokba tehetőek be.

Intel Core i3-12100 Forrás: xFastest

A január eleji CES alkalmából végre megkezdődik az Alder Lake bevezetésének második hulláma, az ár-érték bajnoknak tűnő Core i3 processzorok mellett pedig végre a termékcsaládhoz tartozó, megfizethetőbb alaplapok is bemutatkoznak majd. Ezek a H610 / B660 / H670 chipseteket használják, bár a legutóbbival szereltek készletproblémák miatt állítólag egy darabig csak OEM számítógépekben lesznek elérhetőek. A lapkakészletek funkciói közti fő különbségek nemrég már kiszivárogtak.

A legújabb fejlemény, hogy magáneladók Kínában közel két héttel a bejelentésük előtt megkezdték H610 és a B660 chipsetes alaplapok forgalmazását. A sejthetőnek megfelelően a termékek kevés kivétellel DDR4 memóriát használnak, jüanról átváltva a legolcsóbb H610-es olyan 28 ezer forintért, míg a legolcsóbb B660-as olyan 34 ezer forintért vehető meg tőlük a Taobaón, mindkettő AsRock márkájú.

Ennek megfelelően aki Alder Lake processzorral kíván új számítógépet összeállítani, az kénytelen lesz a manapság megszokottnál is mélyebben a zsebébe nyúlni,

még a legfapadosabb H610-es alaplapokra is súlyos árcédulák kerülnek majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!