Visszatér a száműzetéséből a régi Instagram

mobilozás okostelefon smartphone társkeresés társkereső szökőkút park tavasz
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nem próbál majd okosabb lenni a felhasználónál a képfolyam rendezésekor.
Vágólapra másolva!

A közösségi szolgáltatások egyik fundamentális problémája, hogy a népszerűvé válásukat követően egy idő után átláthatatlanul, gyakran teljesen rejtélyes szempontok alapján rendezgetni kezdik a felhasználók hírfolyamainak tartalmát. Az egyes bejegyzések elrejtésének vagy előtérbe tolásának célja teljesen önös, a cégek minél relevánsabbnak ítélt tartalmakat próbálnak mutatni a felhasználóknak, hogy maximalizálják a szolgáltatásaik használatával eltöltött idejüket.

A kép csak illusztráció Forrás: Freestocks.org / Pexels

A mentális problémák okozása miatt az elmúlt hónapokban súlyos botrányokba keveredett Instagram vezetője közölte, hogy a szolgáltatás hajlandó visszatáncolni az egyes felhasználók számára csak kárt okozó rendezgetési praktikáitól. Adam Mosseri szerint az Instagram alapértelmezetten marad a képfolyam tartalmának jelenleg megszokott összeállítási módszerénél, azonban a jövő év elején két további opció válik elérhetővé.

Az elsőként érkező lehetőséget aktiválva alapvetően marad a jelenleg megszokott rendezésnél a képfolyam, ám a felhasználók kedvenceket tudnak majd beállítani, az ő tartalmaik fognak legfelül megjelenni. Röviddel később a második körben visszatér a klasszikus időrendi sorrend is, a jelenlegi rendezést nem kedvelők valószínűleg inkább ennek a lehetőségnek örülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!