Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kínai vállalat is belépne a videókártyák piacára

innosilicon videókártya
Így néznek ki az Innosilicon elméletileg jövőre piacra kerülő videókártyáinak referencia kiadásai
Vágólapra másolva!
Nem csak az Intel állíthat jövőre riválist az AMD és az NVIDIA termékeinek.
Vágólapra másolva!

Tovább színesedhet a videókártyák piaca, az Intel Arc modellek 2022 első felében esedékes piacra kerülése után az Innosilicon nevű kínai vállalat is saját termékekkel rukkolhat elő. A kínai sajtónak szánt bemutatójukon viszonylag kevés az átlagos vevők számára érdekes konkrétum derült ki a termékekről, a BXT Imagination szellemi tulajdonaira épülő grafikus processzoraik támogatják az OpenGL, az OpenGL ES, az OpenCL, a Vulkan, és a DirectX szabványokat. Azt nem tudni, hogy melyik verzióikról van szó, de a PCI Express 4.0 csatolófelületből ítélve nem retró chipek dolgoznak rajtuk.

Így néznek ki az Innosilicon elméletileg jövőre piacra kerülő videókártyáinak referencia kiadásai Forrás: Innosilicon

A négy termék közül kettőt szán játékra az Innosilicon, a 16 GB GDDR6X videómemóriával szerelt Type-A modell elvileg 5 TFLOPS számítási teljesítményt kínál, így nyers erő tekintetében a Radeon RX 6600 XT és a Radeon 6700 XT között lehet. A 32 GB memóriájú Type-B modell papíron dupla ilyen erős, a mérnökök összeépítettek rajta kettő Type-A kártyát.

A koncepció nem újdonság, a korai úttörő 3dfx után az AMD és az NVIDIA is próbálkoztak efféle termékekkel, azonban már rég letettek az ötletről, nem bizonyult elég hatékonynak.

Az Innosilicon valamikor jövőre piacra kerülő kártyáinak tényleges teljesítménye egyelőre rejtély, várható árakat sem közölt a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről