Androidos játékokat hoz számítógépekre a Google

quantumx glap mobile mobiljáték játékvezérlő gamepad
Glap Mobile
Vágólapra másolva!
Konkurenciát kap a Windows 11 még el sem érhető Android-emulációja.
Vágólapra másolva!

Váratlan meglepetéssel szolgált a The Game Awards díjátadó gála, a Mátrix: Feltámadások interaktív techdemóját is elhozott eseményen a Google saját számítógépes játékbolt indítását jelentette be. A Stadia felhős játékfuttató szolgáltatásának jóvoltából a vállalat valamilyen szinten már jelen van ezen a piacon, ám a tájékoztatás szerint a mostani manőverrel androidos mobiljátékokat kíván játszhatóvá tenni a windowsos számítógépeken.

A kép csak illusztráció Forrás: QuantumX

Túl sok részlettel egyelőre nem szolgált a vállalat, azonban egy számítógépekre telepíthető kliensprogram kiadására lehet számítani, a rajta keresztül installálható címekben pedig a Play-szolgáltatások is működnek majd. Az utóbbi következménye, hogy a megfelelő címekben elérhető lesz például a többjátékos mód, továbbá a játékmentések eszközök közti szinkronizációja is.

A bejelentés nagy érdekessége, hogy a Windows 11 néhány hónapon belül végre megkaphatja a saját Android-emulátorát. Az elérhetővé válását követően a felhasználók a Play Áruház helyett az Amazon App Store androidos programboltból telepíthetnek majd mobilappokat és mobiljátékokat a gépükre.

Rendkívül valószínű, hogy erre kíván választ adni a Google, hiszen az Amazon garantáltan megpróbálja majd kihasználni a Windows 11-ben való jelenlétét arra, hogy rávegye a felhasználókat az androidos programboltjának telefonjaikra és táblagépeikre való telepítésére, ami üzleti kockázatot jelent számára.

A Google játékboltja valamikor 2022-ben válhat elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!