Bemutatkozott a T-Systems kommandója

Horizontal
A photo taken on May 15, 2017 shows staff monitoring the spread of ransomware cyber-attacks at the Korea Internet and Security Agency (KISA) in Seoul More cyberattacks could be in the pipeline after the global havoc caused by the Wannacry ransomware, a South Korean cybersecurity expert warned May 16 as fingers pointed at the North. More than 200,000 computers in 150 countries were hit by the ransom cyberattack, described as the largest ever of its kind, over the weekend. / AFP PHOTO / YONHAP / YONHAP / REPUBLIC OF KOREA OUT NO ARCHIVES RESTRICTED TO SUBSCRIPTION USE
Vágólapra másolva!
Minden vállalatot érhet súlyos informatikai támadás, de nincs minden szervezet felkészülve a krízis elhárítására és a károk minimalizálására. A T-Systems CTRL SWAT csapata ezekre a helyzetekre kínál azonnali helyszíni megoldást olyan specialistákkal, akiknek évtizedes tapasztalatuk van a hatékony krízismenedzsmentben.
Vágólapra másolva!

Amikor egy vállalat informatikai rendszerét külső támadás éri – ami az online jelenlét növekedésével egyre gyakrabban történik meg –, az első reakció általában a bizonytalanság, hiszen korábbi hasonló tapasztalatok híján nem tudható, mennyire súlyos a baj, és hogyan lehet a leggyorsabban elhárítani a korlátozott adatvesztéstől az akár teljes működésképtelenségig terjedő kockázatokat.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Yonhap

A megoldás egy olyan gyors reagálású, készenléti egység, amely a behatolás észlelését követően azonnal a helyszínen terem, elhárítja a veszélyt, gondoskodik a védelem megerősítéséről és a károk minimalizálásáról. Ezt kínálja a T-Systems új IT-biztonsági szolgáltatása, akár olyan vállalatok számára is, akik a támadás detektálása előtt még nem álltak kapcsolatban a digitális szolgáltatóval.

A PwC 2022-es Global Digital Trust Insights felmérése alapján a cégvezetők 60 százaléka számít a kiberbűnözés növekedésére a következő évben. A T-Systems egyre szaporodó és egyre komolyabb károkat okozó incidensek tapasztalatai nyomán döntött egy olyan szolgáltatás bevezetése mellett, amely T-Systems SOC (Security Operation Center) szerződéssel, illetve saját incidenskezelő csapattal nem rendelkező vállalatoknak, szervezeteknek nyújt haladéktalan segítséget a behatolások bekövetkeztekor, előzetes szerződéskötés nélkül is.

A T-Systems SWAT csapatának küldetése az ügyfelek hatékony és gyors támogatása kibertámadás esetén, a krízis bekövetkezésétől az utókezelésig. A SWAT csapatot alkotó krízisszakértők és válságkezelési tanácsadók a szolgáltatás keretében a krízis alatt és után együtt dolgoznak az ügyfél szakértőivel, üzleti, illetve IT-döntéshozóival, hogy megvédjék a támadás célpontjává vált vállalat üzleti érdekeit, működőképességét és jó hírnevét. (A CTRL elnevezését alkotó betűszavak a Cyber Threat Resilience Team: számítógépes fenyegetések elleni védelmi képességgel rendelkező csapat, a SWAT elnevezését adó betűszavak a Security Weapons and Tactics).

A szolgáltatás újdonsága egyfelől az elmúlt 20 évben hatékonyan kezelt krízisek széles tapasztalati bázisára, valamint a specialisták szerteágazó szakértelmére épülő operativitás és a 7/24-es ingyenesen hívható elérhetőség (06 1 48 19 911), másrészt az a tény, hogy incidens esetén azon ügyfelek számára is igénybe vehető, akik korábban nem álltak kapcsolatban a T-Systems-szel.

„Akiket ért már incidens tudják, hogy értékes órák telhetnek el azzal, hogy rutin hiányában megfelelően felmérjék a helyzetet és meghatározzák azokat az intézkedéseket, melyekkel minimalizálni tudják a kárt, mindezt egy valós stresszhelyzetben. Éppen azt nyújtjuk, ami ezekben a haváriahelyzetben a legjobban hiányzik: a rutin biztonságát, a begyakorlott, higgadt, célorientált végrehajtást, a helyi csapatok (üzemeltetés, hálózat, alkalmazások), valamint a board lépéseinek hatékony koordinálását, egészen az incidens lezárásáig, a belső és a külső kommunikáció megszervezéséig, a folyamatok újraindításáig, a kiértékelésig, valamint a védelem megerősítéséig." – fogalmazott Kovács Zoltán, a CTRL SWAT operációs vezetője.

„A kiberbűnözés, valamint a különböző célú információszerző, kémkedési tevékenységek már évek óta indokolttá tették egy ilyen szolgáltatás életre hívását, hiszen a motiváció adott: egy profi kiberbűnöző 50 millió forintot is megkereshet évente. Úgy látjuk, a piac mostanra ért el arra a tudatossági szintre, amikor már egy ténylegesen érezhető űrt tölt be a SWAT." – nyilatkozta Regős Péter, aki augusztus óta irányítja a T-Systems Kiberbiztonsági Kompetenciaközpontját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!