Felháborodást keltett a Microsoft Edge

Szinglik napja 2020, szingli, vásárlás, shopping, online shopping, 2020.11.11.
Vágólapra másolva!
Később fizetős konstrukcióban történő vásárlást kezdett tukmálni a nagyérdeműre.
Vágólapra másolva!

A valóban kiváló szuper biztonságos üzemmódjának elérhetővé tételét követően folt esett a Microsoft Edge becsületén, az egyesült államokbeli felhasználók egy táborát felháborítva „vidd el most, fizesd ki később" típusú ajánlatokat kezdett tukmálni a beépített vásárlási modulján keresztül az internetezőkre.

A kép csak illusztrációk Forrás: Shutterstock

Ez az eladási taktika hazánkban nem ismert, de az USA-ban például a Target és a Walmart is kínálják. A lehetőséggel élők pénz asztalra való letétele nélkül elvihetik a kívánt terméket, utána pedig jellemzően négy részletben, hat hét leforgása alatt kell kifizetniük azt. Technikailag nem kölcsönről van szó, hanem részletfizetésről, gyakran kamatmentesen. A lehetőséget a 35–1000 dolláros termékeknél szokták biztosítani az áruházak.

Az elképzelés önmagában nem az ördögtől való, egyes esetekben segítséget nyújthat a vevőknek. Ettől függetlenül végső soron azért találták ki az értékesítés nagymesterei, hogy pszichológia trükközéssel vásárlásra ösztökéljék a nagyközönséget: könnyen és gyorsan olyan holmikat adjanak el nekik, amelyeket alapvetően nem vennének meg.

A kártyaadatok automatikus kitöltését felkínáló menün keresztül kínálja a részletfizetést a Microsoft Edge Forrás: Microsoft

Egyelőre úgy tűnik, hogy a böngésző új funkciója oroszlánrészt negatív visszajelzéseket váltott ki a bejelentése alatti kommentrészben, egyesek kizsákmányolónak érzik az Edge által folytatott tukmálást, mások pedig a böngésző szükségtelen eszközökkel való teletömése miatt emelték fel a szavukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!