Tévésorozat készülhet a Mass Effectből

mass effect legendary edition bioware ea videojáték
Mass Effect: Legendary Edition
Vágólapra másolva!
Az Amazon Prime kínálatában tűnhet fel az adaptáció.
Vágólapra másolva!

Váratlan hírt kaptak a negyedik Mass Effect játékra még garantáltan éveket várni kényszerülő rajongók, a Deadline értesülései szerint az Amazon nagyon közel áll ahhoz, hogy megszerezze a jogokat a játékszéria tévésorozatos adaptációjának elkészítéséhez. Ha megvalósul a projekt, akkor exkluzívan a Netflix-rivális Amazon Prime szolgáltatásban válhat elérhetővé.

Mass Effect: Legendary Edition Forrás: EA / BioWare

Ennél többet egyelőre nem tudni a projektről, az Amazon Studios vezetője nem volt hajlandó kommentálni az értesülést. Ettől függetlenül Jennifer Salke elmondta, hogy jelenleg óriási figyelmet kap a fantasy műfaj a cégen belül, dedikált csoport dolgozik a legkülönfélébb már meglévő és lehetséges projekteken a partnereivel, így a jövőben sok efféle saját sorozatra lehet számítani a vállalattól.

A Mass Effect feldolgozására korábban már volt kísérlet, 2010-ben a Legendary Pictures és a Warner Bros. megszerezték a megfilmesítésének jogát, azonban semmi sem lett az ötletből. Mac Walters, a Bioware projektigazgatója szerint ennek egyik fő okát kreatív probléma jelentette: nem sikerült kitalálni, hogy miként lehetne 90-120 percben tisztességes filmet készíteni belőle.

Szerinte inkább az epizodikus sorozatforma felel meg a játéknak, ami érthető a komplex és gazdag univerzumának fényében.

Végül érdekes, hogy a netflixes The Witcher-széria sztárjaként funkcionáló Henry Cavill idén februárban egy instagramos fotóban valamiféle Mass Effecttel kapcsolatos titok létezését pedzegette, de nem világos, hogy ennek van-e bármiféle köze az esetleges amazonos adaptációhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!