Ezek a mobilgyártók veszik át a Google automatikus témaszínezését

Google Pixel 6 Pro
Vágólapra másolva!
Az Android 12-es frissítéssel több gyártónál is elérhetővé válik az automatikus témaszínezés.
Vágólapra másolva!

A Google-féle Android 12 rendszer talán legfőbb újítása az automatikus témaszínező rendszer, amely lényegében a háttérképhez igazít minden színt a rendszerben. A szakértők arra tippeltek, hogy gyakorlatilag alig veszi majd át valamelyik gyártó ezt az újítást, ugyanis a kezelőfelület minden gyártónál elég egyedi és független.

Google Pixel 6 Pro Forrás: progamer

A legújabb jelentések szerint azonban mégis sok gyártó nyit a Google ötlete felé, és beépíti az automatikus témaszínezést. A dinamikus színezést támogatja majd állítólag a Google mellett az Oppo, a Realme, a OnePlus, a Vivo, a Xiaomi, a Motorola, a Nokia, a Sony, a TCL, a Lenovo, az Itel, a Tecno, az Infinix, a Sharp, a Roboelectric.

A Samsung nincs a listán, ami a szakértők szerint furcsa, hiszen a One UI 4 bétáiból kiderült, hogy itt is a háttérképhez igazodnak a színek. Így a lista vagy nem teljes vagy pedig a Samsung nem a Google-féle rendszert alkalmazza. A gyártók egyébként eleve testre szabhatják a rendszert, így ugyanazon háttérkép mellett más színeket választhat egy Pixel mobil, mint egy Oppo.