Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nyugdíjazza a megutált videósorozatát a YouTube

iphone mobilozás netezés videózás youtube
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A hirdetőbaráttá kozmetikázása tette sírba az évzáró Rewind szériát.
Vágólapra másolva!

Óriási jelentőségét felismerve a YouTube egy évtizeddel ezelőtt elindította a Rewind videósorozatát, az évzáró videókban megpróbálta hűen összefoglalni az adott esztendő legfontosabb pillanatait. Az első időkben sikerült is elérnie a célját, ám a 2018-as Rewind minden idők legutáltabb videója lett a YouTube-on, miután az összeállításakor a hitelességnél fontosabb szempontnak bizonyult a hirdetőbarátság, hírünk írásakor 3 millió tetszik és 19 millió nem tetszik volt a mérlege.

A kép csak illusztráció Forrás: Cottonbro / Pexels

A szerkesztési koncepció folytatódott a 2019-es évzáró videóban is, erre 3,4 millió tetszik és 9,5 millió nem tetszik reakció lett a közösség válasza. Tavaly a koronavírus-járványra hivatkozva a YouTube nem készített ünneplő videót, most pedig bejelentette a széria nyugdíjazását, nem készül több Rewind.

Viszont lesz helyette valami más, a videómegosztó az idei év végétől eltérő és frissített élménnyel szeretné ünnepelni az alkotókat és a szolgáltatást meghatározott trendeket. Egyelőre titok, hogy mire készül a YouTube, milyen szempontok alapján mit készít majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről