Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Pedig csak a héten kezdődött el az automatikus terjesztése.
Vágólapra másolva!

Az AdDuplex reklámcég friss adatai alapján nagyon erős rajtot vett a Microsoft legújabb számítógépes platformja, a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépek már 4,8 százalékán fut az utóbbi, kontextusként egy hónappal korábban 1,3% volt az arány. Ez remek teljesítmény ahhoz képest, hogy a Windows 11 első stabil főverziója csupán négy héttel ezelőtt vált elérhetővé, ráadásul a Windows Update-en keresztüli automatikus terjesztése csak ezen a héten vette kezdetét.

Október végén már a Windows 10 és Windows 11 rendszerű számítógépek 4,8%-án futott az utóbbi Forrás: AdDuplex

További fontos megállapítás, hogy a vállalat számára adatokat szolgáltatott olyan hatvanezer számítógép 90 százaléka tavaly vagy idén kiadott Windowst futtat, azaz a Microsoftnak jó hatékonysággal sikerül frissítgetnie a számítógépeket a Windows újabb és újabb főverzióira. A legtöbb számítógépen az idén tavaszi Windows 10 fut (37,6%), a második leggyakrabban használt (34%) főverzió pedig az elődje, a tavaly őszi Windows 10.

A harmadik legnépszerűbb főverzió 14,1%-kal a tavaly tavaszi Windows 10, amely utoljára idén decemberben kap majd biztonsági frissítéseket, a múltbéli tapasztalatok alapján a nyugdíjazásának idejére jó eséllyel sikerül majd pár százalékra redukálni a piaci részesedését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről