Izgalmasnak tűnik a Starfield háttértörténete

bethesda starfield microsoft videojáték
Starfield
Vágólapra másolva!
Megkezdte a szerepjáték információmorzsákkal való felvezetését a Bethesda.
Vágólapra másolva!

Egyelőre aránylag visszafogott indulatokat keltett a PlayStation-rajongók körében a Bethesdát is birtokló Zenimax ernyőcég Microsoft általi felvásárlása, pedig némi maszatolás után mostanra sikerült beismerni, hogy a 7,5 milliárd dolláros üzletnek köszönhetően innentől kezdve bizony nem jelennek meg a hozzá tartozó stúdiók játékai a preferált konzoljukra.

Helyette a Bethesda, az id Software, vagy éppen az Arkane Studios csak PC és Xbox Series platformokra készítik majd el a jövőbeli játékaikat, a playstationösök maximum felhős futtatással szórakozhatnak velük, hacsak nem vesznek miattuk egy megfelelő számítógépet vagy játékkonzolt.

Hamarosan viszont kezdhet majd kiborulni a bili, ugyanis egyre izgalmasabbnak tűnik a Bethesda várhatóan 2022. november 11-én megjelenő Starfieldje, a vállalat megkezdte a termékkel kapcsolatos információk lassú csepegtetését. A legújabb, fent megtekinthető kedvcsináló videóban a háttértörténetéről mesélt egy picit az egyik fejlesztő.

„A játékunk 2330-ban játszódik, a Tejútrendszer egy aránylag kis területén, amely a naprendszerünk körülbelül 50 fényévnyi sugarában található. Húsz évvel a Starfield kezdete előtt a United Colonies és a Freestar Collective, a lakott rendszerek két legnagyobb frakciója a Colony War keretében óriási háborút vívtak egymással.

A játék kezdetére a feleknek sikerült törékeny békét kötniük, azonban a lakott rendszerek továbbra is meglehetősen veszélyes terepnek minősülnek. Olyan emberi fenyegetések vannak jelen, mint például az Ecliptic szervezet zsoldosai, a Crimson Fleet űrkalózai, az erőszakos Spacerek, vagy éppen a House Va'ruun fanatikus vallási szekta tagjai.

A Constellation néven ismert csoport elkötelezett a galaxis rejtélyeinek felderítése iránt. A legújabb tagjaként felfedezheted a lakott rendszerek legeldugottabb pontjait, hogy otthonra találj a csillagok között" – mesélte Emil Pagliarulo dizájnigazgató.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!