Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb játékfejlesztővel bővült a PlayStation Studios

demons souls bluepoint games sony playstation 5
Demon's Souls (PS5 remake)
Vágólapra másolva!
Már júniusban kiszivárogtatta a Bluepoint Games felvásárlását a Sony.
Vágólapra másolva!

A Microsoft nyomdokaiban járva a Sony is egymás után vásárolja fel a játékfejlesztő cégeket, a Returnalt készített Housemarque júniusban történt megszerzése után ezúttal a Bluepoint Games csatlakozott a PlayStation Studios kötelékéhez. Az akvizíciót a Housemarque felvásárlásakor véletlenül már leleplezte a Sony, egy figyelmetlen közösségi médiás munkatársa a finn cég helyett véletlenül a Bluepointot üdvözlő képet töltött fel a Twitterre.

Demon's Souls (PS5 remake) Forrás: Sony

A Bluepoint Games eddig javarészt remaster és remake projektekkel foglalkozott, a Demon's Souls és a Shadow of the Colossus modern platformokra való újbóli elkészítése mellett az első három Uncharted, a Gravity Rush, a Metal Gear Solid HD Collection és az Ico & Shadow of the Colossus Collection felújításokért felelt, mindegyik projektjét magas színvonalon sikerült kiviteleznie.

Ettől függetlenül a fejlesztőcég jelen pillanatban teljesen új és saját játékon dolgozik: a Sony nem azért vásárolta fel a Bluepointot, hogy felújított kiadásokat sorozatgyártasson vele a klasszikusokból, lehetőséget kínált számára az önálló szárnybontogatásra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről