Támogatja az új okosotthonos szabványt a Samsung

Samsung SmartThings app
Vágólapra másolva!
A jövő évtől kompatibilisek lesznek a SmartThings termékei a Matter protokollal.
Vágólapra másolva!

Végnapjait éli a vadnyugat az okosotthonos kütyük piacán, jövőre világhódító útjukra indulnak az új Matter nevű kommunikációs protokollt támogató termékek. A 180-nál is több vállalat, többek közt az Apple, a Google és az Amazon által is pártolt megoldás célja az okosotthonos kütyük piacán lévő inkompatibilitás teljes felszámolása, a közös és univerzális szabványnak köszönhetően gyártótól függetlenül minden kütyü és szenzor kompatibilis válik, rendszerekbe köthetőek lesznek egymással.

Samsung SmartThings app Forrás: samsung

Az eredeti tervek szerint az első Mattert támogató termékeknek még idén piacra kellett volna kerülniük, ám ez különféle komplikációk miatt sajnos nem fog megtörténni. Helyette 2022-ben jelennek meg a boltok polcain, plusz várhatóan rengeteg már kapható termék utólagos szoftverfrissítéssel Matter-kompatibilissé válik majd.

Az utóbbi ügy kapcsán most a Samsung is jó hírrel szolgált, állítása szerint jövőre a saját SmartThings okosotthonos ökoszisztémája is támogatni kezdi a Mattert. A bejelentés nem meglepő, hiszen a SmartThings eddig is ismerte a széles körben használt Zigbee és Z-Wave protokollokat, bizonyos más gyártókkal ellentétben a cég nem próbálta meg bezárni egy minden mással inkompatibilis ökoszisztémába az ügyfeleit, hogy így próbálja meg rájuk kényszeríteni a további termékeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!