Kiderülhetett az erősebb Intel Arc videókártyák ára

intel arc videokártya grafikus kártya
Arc néven kerülnek piacra az Intel videókártyái
Vágólapra másolva!
Váratlanul magas összegekbe kerülhetnek a prémium modellek.
Vágólapra másolva!

Folytatja a forró vas kalapálását az Intel, a hazánkból nem elérhető Xe HPG Scavenger Hunt pontgyűjtögetős marketinges akciójának keretében háromszáz Arc videókártyát nyerhetnek a résztvevők, három vagy hat hónapnyi Xbox Game Pass for PC havidíjas előfizetéssel megspékelve.

Arc néven kerülnek piacra az Intel videókártyái Forrás: Intel

A verseny leírásában a vállalat azt állítja, hogy pontszámos ranglista első száz helyére bejövők a legerősebb Intel Arc modellt kapják, hat hónapnyi játékbérlős előfizetéssel. A kártya feltehetően 4096 shader magot és 16 GB GDDR6 memóriát kínál, teljesítményre a Radeon RX 6700 XT és a GeForce RTX 3070 szintjén mozoghat. A csomag értéke 900 dollár, így a matekot elvégezve olyan 820 dollárba kerülhet a benne lévő videókártya.

A csomagot elvittek után következő kétszáz személynek sem lesz miért panaszkodni, az Intel szerint a második leggyorsabb Arc grafikus vezérlő üti majd a markukat, három havi Xbox Game Pass előfizetéssel együtt. A hardver állítólag 3072 shader processzorral és 8-12 GB GDDR6 videómemóriával rendelkezik, a Radeon RX 6600 / GeForce RTX 3060 duó riválisa lehet. Az olcsóbbik nyereménycsomag értékeként 700 dollárt jelölt meg az Intel, így a benne lévő videóvezérlő 650 dollár környékén lehet.

Nem úgy tűnik, mintha barátságos árcédulákat talált volna ki az Arc termékeknek az Intel, bár a jelen piaci helyzetben ennek kevés jelentősége van, hiszen minden videóvezérlő nevetségesen drága.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!