Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több pénz maradhat az androidos fejlesztőknél

oppo a94 okostelefon smartphone mobilozás
Oppo A94
Vágólapra másolva!
Felére csökkenti az előfizetések után beszedett jutalékát a Google.
Vágólapra másolva!

A világ egyre több pontján fokozódik a nyomás az Apple és a Google duón, hiszen mindent megtesznek az App Store és a Play Áruház piacvezető pozícióinak fenntartása érdekében. Papíron a Google jóval engedékenyebb, a teljesen lezárt ökoszisztémát kínáló társával ellentétben lehetővé teszi Androidon az alternatív appáruházak létezését és a szoftverek manuális telepítését, de a próbálkozások ellenére senkinek sem sikerült még komoly riválist állítania a Play Áruháznak.

A kép csak illusztráció (Oppo A94) Forrás: Oppo

A talaj egyre forróbbá válása persze lavírozásra kényszeríti a vállalatokat, néha muszáj egy kicsit engedniük, hogy végső soron fenn tudják tartani a status quót. Ez történt most a Google térfelén, a vállalat 2022. január 1-től kezdődően harmincról univerzálisan 15%-ra csökkenti a Play Áruház fizetési rendszerén keresztül kiegyenlített előfizetési díjakból levont jutalékát.

A lépés az olyan fejlesztőket érinti, akiknek az androidos mobilappjaiban havidíjas szolgáltatásra tudnak feliratkozni az ügyfelek, hogy prémium funkciókhoz vagy tartalmakhoz férjenek hozzá. Közleményében a Bumble társkereső és a Duolingo nyelvoktató szolgáltatások ügyvezetőit sikerült megszólaltatnia a cégnek, hogy mondjanak valami jót a nagylelkűségéről.

A Google korábban már mozgolódott az ügyben, 15%-ra csökkentette az előfizetési díjakból lecsípett jutalékot a mobilappok olyan ügyfelei esetében, akik már 12 hónapja folyamatosan előfizetők voltak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről