Maguktól hackerbiztossá válnak a Google-fiókok

laptopozás, laptop, illusztráció, munka, business, férfi
Vágólapra másolva!
A vállalat még idén 150 millió felhasználónál aktiválja a kétlépcsős hitelesítést.
Vágólapra másolva!

Friss tájékoztatása szerint beváltja a májusban tett ígéretét a Google, még az idei év során világszerte 150 millió Google-fiókkal rendelkező felhasználónál önhatalmúan bekapcsolja a kétlépcsős hitelesítést. A vállalat persze nem kíván senkit sem kizárni a Gmailből és az egyéb szolgáltatásaiból, így csak olyanoknál fogja bekapcsolni a védelmi vonalat, akiknél simának véli az átmenetet.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A kétlépcsős hitelesítés hosszú évek óta elérhető a legnagyobb techcégeknél regisztrált felhasználói fiókokban, az aktiválása után a nevük és a jelszavuk mellett a felhasználóknak egy SMS-ben kapott vagy mobilappal generált kódot is be kell ütniük. A Google esetében a kódozás kiváltható egy okostelefonon felpattanó engedélykérő felülettel, ez sokkal gyorsabb és kényelmesebb megoldás.

A védelmi vonalnak köszönhetően hiába kerülnek rossz kezekbe a nevek és a jelszavak, a kód nélkül a támadók nem tudnak illetéktelenül belépni az áldozataik felhasználói fiókjaiba.

Ennek megfelelően a kétlépcsős hitelesítés aktiválása erősen ajánlott például a levelezőfiókokban és a közösségi hálózatokon.

Végül a Google közölte még, hogy a YouTube Studio november elsejétől nem lesz elérhető a kikapcsolt kétlépcsős hitelesítésű felhasználói fiókokban; mindenkinek be kell kapcsolnia a plusz védelmet, aki tartalmat szeretne feltölteni a videómegosztóra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!