Új csalásellenes rendszert kap a Call of Duty

call of duty warzone videojáték battle royale
Call of Duty: Warzone
Vágólapra másolva!
A Windows legmélyebb bugyrában fut majd a meghajtószoftvere.
Vágólapra másolva!

Tovább folytatja az eddig sikertelennek bizonyult szélmalomharcát a Call of Duty csalóival az Activision, egy blogbejegyzésben leleplezte a játékszériába hamarosan megérkező, vadiúj RICOCHET Anti-Cheat csalásvédelmi rendszert. A vállalat által kifejlesztett megoldás a Call of Duty: Vanguardban debütál, a Pacific frissítéssel együtt pedig a free to play üzleti modellű Call of Duty: Warzone is megkapja.

Call of Duty: Warzone Forrás: Activision

Az Activision szerint a RICOCHET egy sokrétű rendszer: szerveroldali komponensekkel próbálja detektálni a csalást, javít a potenciális csalások esetén a nyomozáshoz rendelkezésre álló eszközökön, továbbá erősebb védelmet biztosít a felhasználói fiókoknak. Kritikus újdonsága, hogy rendszermag módú illesztőprogramot fog használni a védett játékok folyamataira ráakaszkodni próbáló külső alkalmazások figyelésére, ilyen aktivitás detektálása esetén feltehetően azonnal kilövi azokat.

A kernel módú driverek korlátlan hozzáféréssel rendelkeznek a PC erőforrásaihoz, a szimpla felhasználói módban futtatott alkalmazások nem képesek manipulálni ezeket, így a remények szerint nem lesz egyszerű feladat az új védelmi rendszer kiiktatása. Az Activision szerint az új driver ténylegesen csak akkor fut majd, mikor a gamerek elindítják a védett játékot a számítógépükön.

A RICOCHET illesztőprogramos komponense elsőként a Warzone-ba kerül be, a Vanguardba csak a megjelenése után érkezik majd meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!