Frissítés tette tönkre a Xiaomi telefonját

Telefon, vásárlási, tanácsadó
Xiaomi Mi A3.
Vágólapra másolva!
Android 11 helyett totális katasztrófát kaptak egyes Mi A3-tulajok.
Vágólapra másolva!

Van hova fejlődnie a szoftverfrissítések tesztelése terén a Xiaominak, az elmúlt években számos olyan incidens történt, hogy hibás javításokkal tönkretette a készülékeit. Ráadásul nemcsak az Android újabb főverzióit hozott patchekkel játszotta ezt a gyártó, olyan esetekről is érkeztek beszámolók, mikor biztonsági javításokat tartalmazó rendszerfrissítések telepítése után hasaltak el a mobiljai.

Xiaomi Mi A3 Forrás: Xiaomi

Most a belépőkategóriás Xiaomi Mi A3 egyes tulajdonosait érte derült égből villámcsapásként, hogy a tavalyi év utolsó napján kapott, Android 11-et hozott rendszerfrissítés papírnehezékké változtatta a mobiljukat. A panaszok alapján az 1,4 GB-os patch letöltése és telepítése óta egyesek se kép, se hang állapotot tapasztalnak, még a töltőkábel bedugására sem reagál a készülékük.

Házilag javíthatatlannak tűnnek az érintett telefonok, a Xiaomi leállította a frissítés terjesztését, vizsgálja a panaszok okát.

A Xiaomi Mi A3 annak idején Android 9 Pie rendszerrel került piacra, majd bosszantó bugok miatti többszörös halasztást követően tavaly februárban megkapta az Android 10-et. A most kevés sikerrel kiadni próbált Android 11 lesz várhatóan az utolsó nagy Android-frissítés a telefonra, bár biztonsági javítások egy újabb éven át várhatóan érkeznek majd rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!