Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fontos funkció hiányzik a Samsung Galaxy S21 Ultrából

Vágólapra másolva!
A háttérben való frissítést 2016-ban mutatta be a Google, a Samsung azonban a mai napig nem vette át.
Vágólapra másolva!

A háttérben való frissítést, vagyis a seamless updates funkciót a Google még 2016-ban mutatta be és tette elérhetővé a Pixel mobilokon. Ez a funkció lehetővé teszi a frissítések másodlagos partícióra történő telepítését, addig pedig a mobil használatban maradhat. Így az újraindítás nagyságrendekkel gyorsabban lezajlik, a másodlagos partíciót pedig csak elsődlegesre állítja a rendszer, és minden elkészült. Ez a módszer arra az esetre is kiváló, ha valami balul sül el: a rendszer ilyenkor visszaáll a korábbi partícióra.

Forrás: Tim Schofield

Bár a Google korábban előírta a gyártók számára, hogy tegyék majd kötelezően alkalmazottá ezt az eljárást, többé már nem ez a helyzet. A feltételezések szerint azért, mert a többi gyártó nem akarta átvenni ezt az újítást.

A Samsung Galaxy S21 mobilokból például még mindig hiányzik az ezt támogató keretrendszer, vagyis a funkció is, emlékeztetett az Android Police. A Google már nem írja elő kötelezően az a/b rendszerfrissítéseket, csak erősen ajánlja a módszer használatát.

Amelyik készüléken nem így települnek a frissítések, ott a folyamat sokkal hosszabb, a készüléket pedig több ideig kell nélkülözni. Az nem derült ki, hogy a Samsung miért vonakodik átvenni ezt a funkciót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez