Ezért nem végzik a fiókban a használt iPhone-ok

mobilozás fotózás kirándulás piknik szabadidő iphone smartphone iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nagyot lehet kaszálni a használtpiacon való eladásukon.
Vágólapra másolva!

Az új iPhone mobilok árai láttán a többségnek leesik az álla, azonban aki mondjuk két-három évente átváltana a legújabb modellre, annak az elsőre hittnél masszívan kisebb kiadásai lehetnek. A használt telefonok vételével és eladásával foglalkozó BankMyCell friss adatai alapján az Apple 700 dollár feletti áron piacra került készülékei kegyetlenül jól tartják az értéküket: egy év után 16,7%, két év után pedig 35,5% értékcsökkenés mellett értékesíthetőek másoknak.

A kép csak illusztráció Forrás: Pexels / Pixabay

A szintén 700 dollár feletti androidos okostelefonok ilyen tekintetben borzalmas vételek: a gazdáik már egy év használat után 33,6%, míg két évet követően 61,5% értékcsökkenésre számíthatnak. Az iPhone-ok csak három év után jutnak el arra a pontra, hogy megközelítse a 60%-ot az értékcsökkenésük, és négy év után olvad el az értékük kétharmada.

Az okostelefonok értékcsökkenése Forrás: BankMyCell

A 350 dollár alatti áron piacra került androidos telefonok esetében konkrétan katasztrófa az értékvesztés mértéke: egyetlen év alatt 50+ százalékot zuhan az értékük, a második év végére pedig már 70+ százalékánál járnak. Nem csoda, hogy ezek a készülékek nagyon sok mobilozónál a fiókban végzik; arra sem veszik a fáradtságot a tulajdonosaik, hogy megpróbálják bármennyiért eladni azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!