Szuper újítást kap az androidos Firefox

okostelefon smartphone mobil android
Vágólapra másolva!
Hamarosan képessé válik bármely mobilappban kitölteni a jelszavakat.
Vágólapra másolva!

Jelentős újítást szúrt ki az Android Police az androidos Firefox bő egy hónap múlva érkező 93-as főverziójának bétájában, a böngésző képessé válik a benne tárolt bejelentkezési adatokat más alkalmazásokban kitölteni. Ezt a funkcionalitást már régóta kínálja a Firefoxozók számára a Mozilla, azonban a használatához telepíteni kell az androidos eszközökre a Lockwise jelszókezelő alkalmazást.

A kép csak illusztráció Forrás: Ashutosh Jaiswal / Pexels

A más appokban való jelszókitöltés nem lesz automatikusan aktív, a felhasználók opcionálisan aktiválhatják majd a böngésző beállítómenüjében. Ezután az Androidban is a Firefoxot kell választaniuk az automatikus kitöltési szolgáltatásként a Beállítások alkalmazás Nyelv és bevitel részében.

A feladatok sikeres abszolválását követően a másik alkalmazásokban csak bele kell koppintani a belépési mezők valamelyikébe, ki kell választani és hitelesítéssel fel kell oldani a Firefoxot. Ideális esetben a név és a jelszó mezők automatikusan kitöltődnek, ám ha ez valamiért nem történik meg, akkor manuális kereséssel is kijelölhető a beíratni kívánt név és jelszó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!