Zselés görgetéstől szenved az iPad Mini 6

apple ipad mini 6 tablet táblagép
Apple iPad Mini 6
Vágólapra másolva!
Rendkívül valószínűnek tűnik, hogy szoftveres problémáról van szó.
Vágólapra másolva!

Megkönyörült a modern iPad Minire vágyókon az Apple, az iPhone 13 mobilok mellett bemutatott táblagépének legújabb verziója nem néz ki körülbelül tíz évesnek. Az eddigi vásárlói reakciók alapján az iPad Mini 6 általánosságban véve hozza a tőle elvártat, ám akad egy bosszantó problémája, weblapok böngészésekor időnként enyhén szétcsúszik a kijelzőjének képe, ha sok szöveg van a megjelenítőn.

Apple iPad Mini 6 Forrás: Apple

A The Verge-nél dolgozó Dieter Bohn egy lassított felvételt is készített az általa jelly scrollingnak, avagy zselés görgetésnek titulált jelenségről, amelyen jól láthatóan hullámzik a kijelző képe. Tapasztalatai szerint csak álló tájolásban és rendszertelenül bukkan fel a probléma, fektetett tájolás melletti böngészéskor egyáltalán nem találkozott még vele.

Az internetes reakciók alapján egyáltalán nem egyedi gondról van szó, van aki még ki is cseréltette miatta a vadiúj táblagépét, ám azon is jelentkezett a gond, plusz az Apple Store-ban kipróbált demóeszközök is szenvedtek a hibától. Rendkívül valószínű, hogy szoftveres gondról van szó, bizonyos körülmények között valamiért döcögni kezd a böngészőben a weblapok felületének renderelése, a gondot az Apple nagyon jó eséllyel képes lesz egy frissítéssel orvosolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!