Tönkretette volna egy funkció a felújított Diablo II-t

diablo ii resurrected blizzard videojáték
Nyolcfős, online kooperatív módot is kínál a Diablo II: Resurrected
Vágólapra másolva!
Szándékosan nem támogatja az ultraszéles felbontásokat a remasterelt kiadás.
Vágólapra másolva!

A monitorgyártók már évek óta reklámozzák a gamereknek az ultraszéles képarányú modelljeiket, hiszen állításuk szerint azokon masszívan nagyobb látószöget tudnak biztosítani a játékok, így jobb élményt nyújthatnak. Ez önmagában igaz, ám egyes régebbi címek még trükközéssel sem vehetőek rá a tipikusan 21:9 képarányú felbontás használatára, míg az újabbak fejlesztői időnként szándékosan nem támogatják, mivel online játék esetén unfair kompetitív előnyt jelentene.

Nyolcfős, online kooperatív módot is kínál a Diablo II: Resurrected Forrás: Blizzard

Most a Diablo II: Resurrectedről derült ki, hogy biztosan nem fogja támogatni az ultraszéles monitorokat, pontosabban ezeken 19:9 lesz a képarány, fekete kitakarásokkal a képernyő szélein. Ennek oka, hogy húszéves játék felújított változata alapvetően továbbra is az eredeti motort és programozást használja, a kérdésesnél szélesebb monitorokon pedig a pálya olyan részei is láthatóak volnának már, amelyeken az ellenfelek még nem képesek érzékelni a játékosokat.

Ezeket az ellenfeleket reakció kiváltása nélkül tudnák támadni a játékosok.

Érdekességként a Diablo II futtatásáéhoz annak idején minimum 640×480 pixeles monitorra volt szükség, de az ideális játékélményhez 800×600 pixeleset ajánlott a Blizzard.

A Diablo II: Resurrected szeptember 23-án jelenik meg PC, PlayStation 4/5, Xbox One/Series, továbbá Nintendo Switch platformokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!