Ha önnek hiányozna a tamagocsi, és Star Wars-rajongó, akkor van egy jó hírünk

Vágólapra másolva!
Mindenki kedvenc droidja ugyanis már elérhető ebben a formában is.
Vágólapra másolva!

Habár a legtöbbünk azt gondolná, hogy a tamagocsinak már régóta leáldozott, és nagy tisztelettel tekintünk azok irányába, akik annak idején még valódi temetőket hoztak létre, hogy az elhunyt virtuális állataiknak jobb helye legyen a túlvilágon, néha előjön a valóság és a szembesülünk vele, hogy bizony a világ mégsem egészen tud tovább lépni.

Mégis mi másért fordulhatna elő az, hogy a Star Wars jogait birtokló Disney még most, 2021-ben is kiad licencet arra, hogy tamagocsit gyártsanak mindenki kedvenc droidjából, a csipogós R2-D2-ból?

Márpedig pontosan ez történt, így ha valakinek mindig is az lett volna a vágya, hogy egy kedves R2 droidot neveljen a zsebében, annak mostantól nem lesz akadálya, ráadásul rögtön két színben is elérhető. Minden másban a megszokott "élményt" kapjuk, vagyis egy monokróm 24x30 pixeles kijelző, valamint három fizikai gomb segítségével kell menedzselnünk a kis droidot.

Forrás: Origo

Nagyon fontos, hogy gondoskodnunk kell a töltöttségi állapotáról, meg kell tisztogatnunk néha, valamint 19 különböző képességet is megtaníthatunk neki. Ezen kívül helyet kapot a tamagocsiban 9 különböző minijáték is, amivel vélhetően bárki el tudja foglalni magát, ha lemerült az okostelefonja.

Azt pontosan nem tudni, hogy tényleg most beszélhetünk-e először hivatalos R2-D2 tamagocsiról, ugyanis 1997-ben már megjelent egy verzió, ami azonban hivatalosan nem az eredeti tamagocsi gyártójától jött (és egyébként volt Yoda, valamint egy rancor is).

Mindenesetre a valódi gyártó, a Tamagotchi a különböző egyéb, licenceneken alapuló játékait körülbelül 25 dollárért árusítja jelenleg, így arra lehet számítani, hogy R2-D2 is körülbelül 7-8 ezer forint körül lesz majd megvásárolható.