Zöld áram értékesítésébe kezd az IKEA

Ikea
Kaarst, 2017. október 11. Napelemek az Ikea svéd lakberendezési áruházlánc legújabb raktáráruházának tetején az észak-rajna-vesztfáliai Kaarst városban 2017. október 11-én, az átadás előtti napon. Az üzlet környezetbarát technológiák alkalmazásával, a fenntarthatóság jegyében épült, és a vezetőség lehetőség szerint helyi beszállítókat választott partneréül. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Vágólapra másolva!
Elsőként Svédországban lehet majd előfizetni a napenergiára és a szélenergiára.
Vágólapra másolva!

Váratlan manővert jelentett be az IKEA, a STRÖMMA előfizetésén át napenergiával és szélenergiával előállított, zöld villamos áramot kíván értékesíteni a fogyasztói piacon. Elsőként Svédországban válik elérhetővé az ajánlat, reményei szerint a következő években jelentősen nőhet a lefedett piacok köre.

(Kaarst, 2017. október 11.) Napelemek az Ikea svéd lakberendezési áruházlánc legújabb raktáráruházának tetején az észak-rajna-vesztfáliai Kaarst városban 2017. október 11-én, az átadás előtti napon. Az üzlet környezetbarát technológiák alkalmazásával, a fenntarthatóság jegyében épült, és a vezetőség lehetőség szerint helyi beszállítókat választott partneréül. Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Az előfizetéssel kapcsolatos árazási és technikai részletek egyelőre nem világosak, azonban az ügyfelek egy appon keresztül tudják majd követni a fogyasztásukat, a vállalattól vásárolt napelemes rendszer esetén az áramtermelésüket, a villamos hálózatba visszajuttatott áram mennyiségét. Az IKEA jelenleg tizenegy piacon forgalmaz napelemes megoldásokat.

Jelenlegi tervei szerint az IKEA 2030-ra klímapozitívvá kíván válni. Ennek keretében a felhasznált nyersanyagok vágásától vagy bányászatától kezdve a belőlük előállított termékek életciklusuk utáni újrahasznosításáig minden létező aspektust próbál zölddé és fenntarthatóvá tenni, így a saját üzleti egységei mellett a teljes beszállítói és partneri hálózatát is érinti a kezdeményezés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!