50 megapixeles Samsung szenzort kapnak a Google Pixel 6 mobilok

Google Pixel 6 Pro
Vágólapra másolva!
A Google kamerás alkalmazásának kódja erősítette meg, hogy a Pixel 6 széria a Samsung 50 megapixeles GN1 szenzorára építkezik.
Vágólapra másolva!

Eddig csak pletyka volt, hogy a Google Pixel 6 és Pixel 6 Pro 50 megapixeles főkamerát kapnak, immáron akár hivatalosnak is tekinthető. A Google legújabb kamerás alkalmazásverziójának kódja ugyanis megerősítette, hogy a fő kamera mind a két modellnél a Samsung 50 megapixeles GN1 szenzorára építkezik majd.

Google Pixel 6 Pro Forrás: Google

A GN1-es szenzort még májusban mutatta be a Samsung, 1,2 mikrométeres képpontokkal dolgozik az egység, 4 pixelt kombinál egybe a rendszer, így az 50 millió 1,2 mikrométeres pixelből 12,5 millió 2,4 mikrométeres pixel lesz (vagyis 12,5 megapixelesek lesznek a fotók).

A szenzort egyébként a Vivo X60 Pro+ is használta, és nem összekeverendő a Xiaomi Mi 11 Ultra GN2-es szenzorával. A jelentések szerint a Samsung gyártja majd a Pixel 6 mobilok egyedi Tensor lapkáját és a készülékekbe kerülő modemet is, mindkettő Exynos chip valójában. A Pixel 6 széria ősszel, menetrend szerint október elején érkezhet.