Felgyorsul az új Google mobilok töltése

Google Pixel 6 Pro
Vágólapra másolva!
33 wattos töltésre gyorsít majd a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro, ezek után különösen fájó lesz a gyári töltő hiánya a dobozban.
Vágólapra másolva!

A 91Mobiles értesülései szerint a Google heteken belül, idén ősszel debütáló Pixel 6 és Pixel 6 Pro okostelefonját a vállalat főhadiszállásán 33 wattos adapterekkel töltik a dolgozók, vagyis arra lehet számítani, hogy gyorstöltésben mindkét modell fejlődik, az eddigi 18 helyett 33 wattos teljesítményre.

Google Pixel 6 Pro Forrás: Google

Mindezek fényében különösen nagy kár, hogy a Google is beállt a sorba, és nem ad töltők a drága új készülékekhez. Bár alapvetően a környezetvédelemre hivatkoznak a gyártók ezek elhagyásakor, amint arról beszámoltunk, a kritikusok szerint így külön csomagolásban, külön fuvarral kényszerülnek új töltőt szerezni a vásárlók, akiknek általában nem kallódik külön töltő a fiókban, és ha mégis, akkor biztosan nem támogatja az új mobil gyorstöltési szabványait, vagyis az eszközt nem tudják teljes értékűen használni, csak amennyiben külön vásárolnak új töltőt is.

A Pixel 6 és 6 Pro egyébként megújult dizájnt, egyedi Tensor chipet, frissített, 50 megapixeles főkamerát és 12 megapixeles ultraszéles kamerát hoznak majd, de 48 megapixeles, 4x-es telefotós egység csak a Pro modellben lesz. Hivatalosan csak ennyit erősített meg a Google egyelőre, időközben viszont piacra dobta a Pixel 5a-t, ami számos fontos újítással a Pixel 4a 5G még jobb, még olcsóbb variánsa – azonban kizárólag Amerikában és Japánban lesz elérhető.