8 TB bizonyítékot veszített el a dallasi rendőrség

Horizontal Police cars sit on Main Street in Dallas following the sniper shooting during a protest on July 7, 2016. 
A fourth police officer was killed and two suspected snipers were in custody after a protest late Thursday against police brutality in Dal
Police cars sit on Main Street in Dallas following the sniper shooting during a protest on July 7, 2016. A fourth police officer was killed and two suspected snipers were in custody after a protest late Thursday against police brutality in Dallas, authorities said. One suspect had turned himself in and another who was in a shootout with SWAT officers was also in custody, the Dallas Police Department tweeted. / AFP PHOTO / Laura Buckman
Vágólapra másolva!
Óriási számú büntetőeljárást sodorhat veszélybe a négy hónapon át titkolt fiaskó.
Vágólapra másolva!

Mellbevágó beismerést volt kénytelen tenni a Dallasi Rendőrkapitányság, idén március vége és április eleje között egy hálózati háttértár adatainak balul elsült költöztetése miatt 8 TB, azaz 8000 GB bűnügyi nyomozásokhoz kapcsolódó bizonyítékot veszített el. Az incidens során összesen 22 TB adatot töröltek véletlenül a meghajtóról, amelyből 14 TB-ot sikerült visszaállítani, de a maradék visszaszerzésére már nem lát reális esélyt a hatóság.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP//Laura Buckman

A texasi rendőrkapitányságon nagyon gyorsan fény derült a vérfagyasztó helyzetre, azonban az ügyészséget csak négy hónappal később tájékoztatta a bűnüldöző szerv, hogy ismeretlen mennyiségű, de garantáltan nagyon sok büntetőeljárásban elveszítette a bizonyítékok egy részét vagy egészét. A rendőrség szerint a 2020. július 28. előtt létrehozott ügyek lehetnek potenciálisan érintettek.

Az elkerülhetetlen beismerést az váltotta ki, hogy elkezdett feltűnni az ügyészeknek a kért rendőrségi információk hiánya. A gyilkossággal vádolt Jonathan Pitts-nek múlt csütörtökön lett volna az első tárgyalási napja, ám óvadék ellenében szabadlábra helyezték, miután a rendőrség elveszítette az ügyében összegyűjtött összes adatot.

Nem tudni, hogy mi történik az érintett ügyekkel, főleg amennyiben teljes adatvesztés történt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!