Elsöpörné a szivárogtatókat a Samsung

Galaxy S22 Ultra koncepció
Vágólapra másolva!
Az Apple mellett a Samsung sem értékeli, hogy a termékeiről jóval a bemutatók előtt minden kiderül.
Vágólapra másolva!

A technológiai szektorban és az ahhoz kapcsolódó médiában manapság már alapvető szerep jut a szivárogtatóknak. Egy-egy új termék már nem marad titokban, jóval a bemutató előtt fény derül a dizájnra, a specifikációkra, szinte mindenre.

Nemrég az Apple megelégelte a dolgot, és miután az eddigi szigorú titoktartási egyezmények sem használtak, elkezdte beperelni a szivárogtatókat és a koncepcióképek gyártóit, állítják egyes szereplők. A jelek szerint a Samsung is megunta, hogy a bemutató előtt mindent tudni lehet a termékeiről.

Galaxy S22 Ultra koncepció Forrás: letsgodigital

A Samsung állítólag súlyos figyelmeztetéseket intézett a beszállítópartnereihez (gyakran innen kerülnek ki az információk). A vállalat a jelentések szerint nyomozásokat indított a szivárogtatók ellen, a cégektől szigorúbb irányelveket követel.

A szakértők tippjei szerint valószínűleg csak átmenetileg sikerül majd mérsékelnie a szivárgásokat az óriáscégeknek, később megint beindul a pletykagyár, mert mindig lesz valaki, aki hajlandó szivárogtatni. Jó példát jelentenek az iPhone-ok: mindent tudunk az új modellekről, hónapokkal a bejelentés előtt, pedig a legtöbb gyári munkás testkamerát visel az Apple szellemi tulajdonának védelme érdekében.