Bemutatkozott az első Nokia strapamobil

nokia xr20 strapamobil
Nokia XR20
Vágólapra másolva!
Társaival ellentétben majdnem teljes átlagos benyomást kelt.
Vágólapra másolva!

Új piacra törne be a finn HMD Global, a vállalat elkészítette az első túlélőmobilját. A Nokia XR20 elsőre is feltűnő érdekessége, hogy kifejezetten átlagos benyomást kelt, más gyártók strapabíró kialakítású modelljeivel ellentétben nem tűnik munkaeszköznek. A kijelzőjét Gorilla Glass Invictus üveg védi, túléli az 1,8 méteres szabadeséseket, vízálló és porálló, MIL-STD810H és IP68 minősítésekkel rendelkezik.

Nokia XR20 Forrás: HMD Global

A vizes és kesztyűs kézzel is kezelhető, 550 nit maximum fényerőre képes IPS érintőkijelzővel szerelt telefon a belsejét tekintve középkategóriás: 6,67 hüvelykes és 1080×2400 pixeles a panelje, 5G-vel kompatibilis Qualcomm Snapdragon 480 rendszerlapka hajtja, memória és háttértár tekintetében pedig 4+64 GB és 6+128 GB verziókban lesz kapható, microSD-s bővítésre van lehetőség. Az előlapi kamerája 8 MP-es, míg a hátlapján lévő kétkamerás rendszer 48MP-es főkamerából és 13 MP-es ultraszéles látószögű szenzorokból áll.

Jó hír még, hogy az iparinak mondható 4630 mAh-es akkuja 18W vezetékes és 15W vezeték nélküli töltést támogat, három éven át megkapja az Android új főverzióit, az androidos biztonsági frissítések pedig négy éven át jönnek rá. A gyártó három év általános garanciát vállal az okostelefonra.

A Nokia XR20 európai forgalmazása elméletileg ma indul, forintos árak hírünk írásakor még nem álltak rendelkezésre, ám a briteknél modelltől függően 400 / 450 fontba, azaz 169 / 190 ezer forintokba kerül kártyafüggetlenül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!