Játékmentések miatt vettek őrizetbe egy japán férfit

the legend of zelda breath of the wild nintendo switch videojáték
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Vágólapra másolva!
A legutóbbi Legend of Zeldához árult módosított játékállásokat az interneten.
Vágólapra másolva!

Japánban köztudottan nem veszik félvállról a szellemi tulajdonok védelmét, ám a napokban egy ennek tudatában is nehezen érthető helyzet állt elő. A SoraNews24 beszámolója alapján a tokiói rendőrség őrizetbe vett egy 27 éves férfit, aki az interneten módosított játékmentéseket árult a Nintendo Switch húzócímének számító The Legend of Zelda: Breath of the Wildhoz. A rendőrség szerint az unfair versenypraktikák ellen hozott törvényt sérthette az üzletével.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Forrás: Nintendo

A kiadvány szerint a vevők olyan 9500 forintnak megfelelő jenért megadhatták, hogy a személyre szabott mentési állományban milyen statisztikákkal, képességekkel és tárgyakkal rendelkezzen a karakterük. A letartóztatott férfi csak összekötő volt az üzletben, a fájlokat valójában egy másik személy készítette.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Nintendónak nincs köze az ügyhöz, nem a vállalat bejelentésére történt az intézkedés.

A helyzet furcsaságát az adja, hogy ugyan a módosított játékmentésekkel való kereskedés technikailag potenciálisan sértheti a Nintendo jogait, azonban a Breath of the Wild egyjátékos termék, ráadásul mikrotranzakciók sem találhatóak benne. A Nintendónak látszólag nem keletkezett közvetlen vagy közvetett kára abból, hogy egyes vevők különc módon szabatták személyre a játékélményüket.

A beszámoló szerint a tetteit elismert japán fiatalember 2019 decembere óta árulta a módosított mentéseket, bő másfél év alatt 27 millió forintnak megfelelő jent keresett az üzlettel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!