Jobbá válik az Android felhős biztonsági mentése

google android okostelefon smartphone mobilozás mobilappok
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Rengeteg meglévő eszközre is megérkezik a továbbfejlesztett szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Az androidos okostelefon másikra való lecserélésekor rendkívül kellemes, hogy a Google-fiókba való bejelentkezés után számos adat és beállítás automatikusan elérhető lesz az új készüléken, nem kell például manuálisan átmásolni a régiről az újra a névjegyzék tartalmát. Az ehhez szükséges biztonsági mentési szolgáltatás már emberemlékezet óta az Android része, most pedig nagy csendben elkezdett elérhetővé válni az utódja.

A kép csak illusztráció Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Az eddig használt mentési szolgáltatás az alkalmazások adatait, az SMS-eket, a hívástörténetet, a névjegyzéket, a háttérképet, további a készülékek ilyen-olyan beállításait volt képes szinkronizálni. Az új Backup by Google One rendszerre való átállás után már a fotók, a videók, továbbá az MMS-üzenetek is mentődnek a felhasználók Google Drive felhőtárhelyére. Ezzel együtt a biztonsági mentési szolgáltatás beállítófelülete közvetlenül elérhetővé válik a Beállítások appban.

A Backup by Google One a következő hetekben elméletileg minden legalább Android 8.0-t futtató androidos eszközön lecseréli majd a meglévő biztonsági mentési mechanizmust, a szükséges frissítés a Play Áruházon keresztül érkezik majd meg az eszközökre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!