Maradnak a Tizen rendszeren a Samsung okostévéi

samsung neo qled tv okostévé
Samsung Neo QLED okostévé
Vágólapra másolva!
Csak az okosóráin fejezi be a saját fejlesztésű szoftver használatát.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta tartó pletykálást megerősítve a Google és a Samsung a héten bejelentették az okosórák piacán való stratégiai együttműködésüket. Ennek keretében a dél-koreai gyártó jövőbeli okosórái Tizen helyett Google Wear OS-t futtatnak majd, a rendszer fejlesztéséhez pedig aktívan hozzá fognak járulni a Samsung mérnökei és dizájnerei, így a remények szerint sokat fejlődhet a Google okosórás rendszere.

Samsung Neo QLED okostévé Forrás: Samsung

Mindebben a Samsung számára az a ráció, hogy így sokkal több harmadik fél által készített app lesz elérhető az okosóráira. A Tizent nagyon elhanyagolták ezen a téren az érintettek, és a cég nem is tudott mit kezdeni a problémával, így a vevők igényeinek jobb kiszolgálása és a versenyképességének megőrzése céljából rákényszerült a Google szoftverére való átállásra.

Az üzlet kapcsán felmerült gyakori kérdésre válaszolva a Samsung most leszögezte, hogy kizárólag az okosóráin fejezi be a Tizen használatát, az okostévéin továbbra is marad a saját megoldásánál.

Ez érthető annak fényében, hogy tévéken kiváló támogatásnak örvend a Tizen, ráadásul tavaly a világszerte aktívan használt televíziók 12,7 százalékán futott, ezzel pedig a piacvezető szoftveres platformnak bizonyult. A második legnépszerűbb rendszer 7,3%-kal az LG WebOS lett, a harmadik helyre pedig holtversenyben 6,4%-kal a Sony PlayStation és az Amazon Fire TV futottak be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!