A Sony újabb bőrt húzhat le a The Last of Usról

the last of us remastered naughty dog sony playstation 4
The Last of Us Remastered
Vágólapra másolva!
Teljes remake készülhet a nem is olyan idős játékból a PlayStation 5-re.
Vágólapra másolva!

Váratlan hírrel állt elő a kiváló értesülései kapcsán híressé vált Jason Schreier, a Bloomberg újságírója szerint teljes értékű remake készül az első The Last of Usból a PlayStation 5-re. A játék eredetileg 2013-ban jelent meg PlayStation 3-ra, majd a következő évben The Last of Us Remastered címen, grafikailag felturbózva a PlayStation 4-re is elérhetővé vált. Az utóbbi verzió a visszafelé kompatibilitás jóvoltából a PS5-ön is játszható.

The Last of Us Remastered Forrás: Naughty Dog

Schreier értesülései alapján a remake-ért az első időkben a Sony saját Visual Arts Service Group stúdiójának egy csoportja felelt. A csapat eredetileg azzal állt elő, hogy az első Unchartedből szeretne remake-et készíteni, azonban a túlságosan magas költsége miatt nem kapott zöld utat a projekt; túl régi a játék, így óriási munkát jelentene a grafikájának modernizálása, ráadásul a mostanra elavulttá vált játékmechanikák újratervezése is komplikálná a feladatot.

Ezután a csoport kreatívan a The Last of Us remake elkészítésével rukkolt elő, amit már jóváhagytak az illetékesek, hiszen technikailag és játékmechanikailag is masszívan modernebb alkotásról van szó, lényegében csak fel kell turbózni a grafikáját. A projekthez segítség gyanánt az eredeti fejlesztő Naughty Dog is biztosított embereket, ám végül teljesen átvette a kezdeményezés feletti irányítást, a Visual Arts pedig csak kisegítő stúdióként maradt rajta a remake-en.

Ez annyira felháborította a Visual Arts két vezetőjét, hogy az egyik otthagyta a projektet, a másik pedig még a vállalattól is távozott.

A források elmondták még, hogy a kritikailag lagymatag fogadtatásban részesült, ám üzletileg sikeressé vált Days Gone folytatásának elkészítésére nem adott engedélyt a Sony, míg a Bend nevű másik saját saját fejlesztőcége egy darabig a következő Uncharted-játékon dolgozott. Viszont a fejlesztés felügyelete érdekében a nyakára ültették a Naughty Dogot, amit a Bend vezetői nem voltak hajlandóak elviselni, inkább felmondtak.

A Sony egy hónapja leszedte a Bendet a projektről, lehetőséget adott a stúdiónak egy teljesen saját játék fejlesztésére, az általa eddig készített Uncharted sorsa nem világos.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!