Az Olympus segíthet fejleszteni a Samsung Galaxy S22 Ultra kameráit

Vágólapra másolva!
A jelentések szerint az Olympus segít a Samsung Galaxy Z Fold 3 és a Galaxy S22 Ultra kameráinak hardveres munkálataiban.
Vágólapra másolva!

A Huawei partnere eddig a Leica volt a mobilfotózásban, nem is olyan régen pedig a OnePlus és a Hasselblad szerződtek egymással. Várható volt, hogy további licencmegállapodások lesznek, és a jelentések szerint a Samsung az Olympus formájában találta meg a maga partnerét.

Forrás: digital camera world

Ennek eredményeképp állítólag a Galaxy S22 Ultra (és a Galaxy Z Fold 3) kameráin már az Olympus is dolgozik. Több megbízható szivárogtató is megerősítette ezeket a jelentéseket. Az együttműködés részleteiről azonban még nincs hír.

A kritikusok szerint érdemes fenntartásokkal kezelni ezt a hírt, elvégre az Olympus egy ideje leépítette a képkezeléssel foglalkozó divízióját, így sokan nem is értik, hogy miért szerződne a céggel a Samsung. Nehéz tehát pontos jóslattal szolgálni, és az sem tiszta, hogy amennyiben mégis szerződik a két cég, akkor szoftveresen hozzátehet-e bármit a Samsung megoldásaihoz az Olympus.