A Samsung megmutatta, hogy nem csak a csúcskategóriára koncentrál

Samsung, Galaxy A32, okostelefon, Android, teszt
Nem ez hozza el a dizájn forradalmát, de látszik, hogy modern darab.
Vágólapra másolva!
Világjárvány ide vagy oda, az okostelefonos iparágban egy pillanatra sem lassult a tempó. Az iparági szereplők egymás után mutatják be az újabb és újabb termékeket, és a legnagyobb tülekedés továbbra is úgynevezett középkategóriában, ott is a nagyjából 100 000 forint környéki modellek csoportjában van. A közelmúltban a szektor egyik legerősebb vállalata, a Samsung jelentette be, hogy a Galaxy A32 család legújabb tagjait csatába küldi ezen a fronton. A terméknek van 5G-s és 4G-s változata is, mi pedig ez utóbbi terméket próbálhattuk ki.
Vágólapra másolva!

Kijelző

A Samsung neve mára a mobilos szektorban összefonódott az OLED technológiával, így semmilyen meglepetést nem okozott, hogy ebbe a modellbe is egy ilyen, papíron pazar minőséget produkáló kijelző került. A gyakorlati próba során meggyőződtünk arról, hogy a képi világ egyszerűen fantasztikus. E téren az LCD-s készülékek jelentős hátrányban vannak, ez nem is lehet kérdés. A színek gyönyörűek, ragyogóak, markánsak, fátyolosságnak nyoma sincs.

Nem ez hozza el a dizájn forradalmát, de látszik, hogy modern darab. Forrás: Origo

A maximális fényerő a méréseink szerint 820 nit, ami azt jelenti, hogy napfényben is gond nélkül látható marad a képernyő. A betekintési szög hibátlan, a mozgásmegjelenítés szintén, hiszen anomáliákat nem tapasztalni. A maximális képfrissítési ráta 90 Hz, ami előrelépést jelent a hagyományos 60 Hz-hez képest, aminek köszönhetően a görgetés és lapozás például folyamatosabbnak tűnik, és a több képkocka a játékoknál is igen jól jön. A 6,4 inches képernyő felbontása 1080 x 2400 képpont, azaz a pixelsűrűség 411 ppi, amivel sok prémium kategóriás modellnél is jobban teljesít. A részletességre tehát nem lehet panasz, a képi világ tűéles, a finom átmeneteket is hibátlanul adja vissza.

Használat közben

A képernyőn nem spóroltak, de a hardveren érezhetően igen. A 8 magos MediaTek Helio G80 processzor a 4 GB RAM-al, és a Mali-G52 grafikus vezérlővel együtt csak közepes teljesítmény leadására képes. Emiatt a játékoknál a csúcsgrafikáról le kell mondani, viszont ha valaki beéri kompromisszumokkal e téren, akkor azért játékra is alkalmas. Alapszinten kép- és videószerkesztésre is alkalmas, és a nagyfelbontású képkezelés is működik. Emellett persze a hétköznapi, "átlagos" használat során, tehát a netezésnél, chatelésnél, levelezésnél, telefonálásnál, YouTube videók vagy Netflix filmek nézegetése során semmilyen problémát nem tapasztaltunk.

Kényelmes fogású eszköz. Kijelzője nappal is jól használható. Forrás: Origo

5000 mAh-s akkumulátorral látták el, ami házilag nem cserélhető, de ez ma már (sajnos) általánosnak számít. Ez a kapacitás remek, ami az üzemidőn is meglátszik, hiszen akár 16 órát is ki tudtunk belőle préselni, ami remek értéknek számít manapság az érintőképernyős okostelefonok között. A beépített hangrendszere megdöbbentően jól szól: ki nem néztük volna elsőre a telt basszusokat, a dinamikát és a meglepő tisztaságot a termékből, amely tehát e téren egyértelműen pozitív csalódást okozott. A hangerő is megfelelő, szóval itt tényleg semmibe sem lehet belekötni.

Képalkotás

A Samsung ezúttal is egy több kamerából álló hátlapi rendszer mellett tette le a voksát, aminek köszönhetően a Galaxy A32 sokoldalú képalkotási lehetőségeket biztosít.

Sokoldalú képalkotást tesz lehetővé. Forrás: Origo

A 64 megapixeles főkamerája éjjel-nappal használható, hiszen kevés (mesterséges) fénynél is össze lehet vele hozni egészen remek fotókat. Az ultraszéles látószögű egység ezúttal is nagyon hasznos, abszolút hozzáadott értéket jelent, viszont ez már sötétben nem az igazi. A makró kamerával ultraközeli tartalmakról készíthetünk remek képeket, de csak világosban. Emellett nem hiányzik a mélységadatokat gyűjtő egység sem, ami a porté típusú fotóknál hasznos. A 20 megapixeles szelfikamerája nem rossz, de azért képminőség terén elmarad attól, amit a hátlapi rendszer produkál.

Remek fotók lőhetőek az ultraszéles látószögű kamerával is. Forrás: Origo

A modell természetesen videózásra is alkalmas, akár 4K felbontásban is. Viszont itt a maximális rögzítési sebesség csak 30 FPS, ami a gyors mozgásokhoz egyszerűen kevés. Amennyiben valaki beéri Full HD-vel, akkor viszont választhatja a 60 vagy akár 120 FPS módot is, aminek köszönhetően jó minőségű lassított felvételek elkészítése is megoldott.

Dizájn

A Samsung Galaxy A32 a bitang nagy mobilok táborát erősíti, hiszen 15,8 centiméter hosszú, és 7,3 centiméter széles. A mérete ellenére a fogása egészen kényelmes, illesztési hibáknak nyomát sem lelni, és a gombok sem lötyögnek.

A kávák jó vékonyak. Forrás: Origo

A notch cseppnyi, a kávák vékonyak, szóval egészen modern megjelenésű a termék. Nem azt mondjuk, hogy ezzel a külsővel, a hajtogatható mobilok korában, ma már bárkit le lehet nyűgözni, de azért látszik rajta, hogy ez egy friss termék. Sajnos a vizet, a port és az ütéseket rosszul tolerálja, szóval egy tokot azért érdemes rögtön venni mellé.

Bizonyítvány

A Samsung a Galaxy A32 4G-s verziójával megmutatta, hogy milyennek kell ma lennie egy középkategóriás telefonnak. A teljesítmény ugyan közepes, de a képernyő egyszerűen remek, a hangminősége és az akkumulátora meglepően jó, és a kamerás képességei is rendben vannak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!