Leállította az Artifact fejlesztését a Valve

valve artifact videojáték
Artifact
Vágólapra másolva!
Ezzel párhuzamosan a régi és az új verziója is teljesen ingyenessé vált.
Vágólapra másolva!

Nem szokása rossz játékokat készítenie a Valve-nak, azonban a 2018-ban elérhetővé vált Artifact óriási bukásnak bizonyult. A terméket a Hearthstone ellenfelének szánta a vállalat, a gyűjthető kártyákat használó stratégiai játék a DOTA2 univerzumát használta alappillérként.

Artifact Forrás: Valve

Ugyan a 20 eurós áron piacra dobott Artifact a kezdetekben jól fogyott, azonban a játékosok erősen kritizálták a mikrotranzakciók erőltetése miatt, többen konkrétan pay to winnek titulálták, két hónap alatt elveszítette a játékosbázisának 95 százalékát.

A Valve ennek hatására elismerte, hogy valóban egy gyökereinél fogva elhibázott alkotásról van szó, és megkezdte a közel nulláról való újrafejlesztését. Ennek a zárt bétája tavaly márciusban vált elérhetővé az érdeklődők számára, de nem tudta megmenteni a mundér becsületét.

A Valve most úgy döntött, hogy ideje továbbállni a megbukott projektről: a régi Artifact Classic és az új Artifact Foundry fejlesztését is befejezte, kiszedte belőlük a mikrotranzakciókat, és teljesen ingyenesen játszhatóvá tette azokat a Steamen. Az ingyenessé tétel jól hangzik, de mivel tartalmi frissítéseket nem kapnak többé a játékok, így inkább kedves gesztusnak mondható a lépés, mintsem nagylelkűségnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!