Újból nőhet az SSD-meghajtók ára

samsung 980 pro ssd
Samsung 980 PRO SSD
Vágólapra másolva!
A második negyedévben már biztos az emelkedésben a TrendForce.
Vágólapra másolva!

Jó ideje barátságos és stabil árazás jellemezte a szilárdtest-meghajtókat, azonban a TrendForce elemzőcég állítása szerint a belátható jövőben némileg megugorhat a termékek ára. Előrejelzése szerint az idei második negyedévben a fogyasztói piacra szánt SSD-k ára olyan 3-8% százalékkal emelkedhet, míg korábban stagnáló árazást prognosztizált a kérdéses időszakra.

A kép csak illusztráció (Samsung 980 PRO SSD) Forrás: Samsung

A TrendForce szerint ennek két oka van: egyrészt továbbra is problémát jelent a meghajtókban használt komponensek kívántnál nehezebb elérhetősége, másrészt pedig a Samsung texasi Austinban lévő gyárának kényszerű leállítása is jelentős kiesést okozott a termelésben. Az említett üzem várhatóan csak március végére lesz képes újból teljes kapacitással ontani magából a termékeket.

A nagyvállalati SSD-k vásárlóinak már jobb hírrel szolgált az elemzőcég: korábban 0-5% közti csökkenésre számított a meghajtók árában, ám ezt most 0-5% közti növekedésre módosította; ezek esetében a fogyasztói piacra szánt termékekhez képest kisebb mértékű áremelkedésre számít.

Egyelőre nem világos, hogy folytatódik-e majd a harmadik negyedévben az áremelkedés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!