Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Leklónozhatja a Nintendo Switchet a Qualcomm

nintendo switch
Vágólapra másolva!
Közvetlen is árulni kívánja az androidos játékkonzolját a vállalat.
Vágólapra másolva!

Az Android Police exkluzív beszámolója szerint váratlan manőverre készül a Qualcomm, a jövő év elején piacra dobhatja a Nintendo Switch természetesen Android rendszert futtató klónját. A 300 dolláros kezdőártól kínálni kívánt termék kínosan hasonlíthat a japán cég konzoljára, az oldaláról lepattinthatóak a kezelőszerves kontrollerek, és tévékre is ráköthető a nagy képernyős játék érdekében.

Nintendo Switch Forrás: Nintendo

A forrás szerint a játékkonzollal elsősorban azt kívánja demonstrálni a Qualcomm, hogy a megszokott mobilokon, táblagépeken és hasonló kütyükön túl is használhatóak a fogyasztói piacon a Snapdragon rendszerlapkái. Ettől függetlenül széles körben megvásárolható lehet a kütyü, a közvetlen értékesítése mellett a Qualcomm az amerikai mobilszolgáltatókat is szeretné rávenni a forgalmazására.

Ha minden igaz, akkor a játékkonzol egyéni indítóval felszerelt Android 12-t futtathat, elérhetőek lehetnek rajta a Google-féle appok, továbbá előtelepítetten tartalmazhatja az Epic Games Store egyelőre még fejlesztés alatt álló, androidos kliensét is. A termék támogathatja az 5G-s mobilhálózatokat és a memóriakártyás bővítést, a gyorstölthető akkuját 6000 mAh-esnek mondják, a beépített kijelzője pedig 6,5" körüli lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről