Két elképesztő ár-érték arányú telefon érkezik Európába

Vágólapra másolva!
A kínai Xiaomi többféle almárka alatt is hódít az elmúlt években, így a Redmi telefonok mellett kifejezetten népszerűvé vált a magyar fülnek kissé bután hangzó Poco is. Ahogy a Redmi, úgy a Poco is leginkább azért tudta meghódítani a vásárlókat, mint mondjuk annak idején a Huawei: meglepően jó minőséget adnak egészen baráti áron. Meg persze sok esetben a komoly szolgáltatói akciók is hozzátesznek ehhez, de az már egy más kérdés.
Vágólapra másolva!

Mindenesetre a Poco néhány héten belül két új okostelefont is hoz Európába, és bátran állíthatjuk, hogy mindkettő elég gyanúsan ár-teljesítmény bajnok a maga kategóriájában.

Felfelé támad a Poco F3

A Poco készülékei között az F-sorozatú telefonok jelentik a csúcshoz közeli állapotot, melyek jellemzően sok hasonlóságot mutatnak a Redmi-sorozat bizonyos tagjaival. Nincs ez másként most sem, így a frissen bemutatott Poco F3 leginkább a Redmi K40 tesójának tekinthető, és objektíven nézve mindenben az erős középkategóriát képviseli.

Kiváló például, hogy AMOLED-technológiás kijelzőt kapunk, 120Hz-es képfrissítéssel, 6,67 hüvelykes méretben, ami alapján simán a felsőbb rétegekbe tartozna az F3, a spórolást egyedül a FullHD-s felbontásban lehet tetten érni, de ez nem jelent nagy kompromisszumot a hétköznapi használat során.

Forrás: Poco

Mint ahogy a hardver sem, hiszen a készül megkapta a tavaly még csúcsnak számító Snapdragon 865+ kissá réncfelvarrott változatát, a Snapdragon 870-et, így tehát komoly sebességre számíthatunk, amit remekül támogat meg a kiszereléstől függően 6 vagy 8 gigabájt memória, illetve a 128 vagy 256 gigabájt tárhely.

A jövőtállóságra sem lehet panasz, hiszen a Poco F3 már támogatja az 5G-s hálózatokat is.

Nyilván a kamerán sokat lehet spórolni, de hogy itt történt-e ilyesmi, ahhoz majd élőben kell kipróbálni a készüléket. Papíron nem tűnik rossznak a dolog: hátul találunk egy 48 megapixeles főkamerát, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egységet, valamint egy 5 megapixeles, kifejezetten makrózásra szánt lencsét. Az előlapi kamera egy kijelzőbe ütött lyukban lakik, és 20 megapixeles.

A 4520 millimaperórás akkumulátor nem kiemelkedő, de nem a modern, takarékos hardvernek köszönhetően elégnek tűnik, ráadásul lehetőség van 33 wattos gyorstöltésre is. Mindezért pedig Európában 350 euróért juthatunk majd hozzá, mégpedig április 6-tól, ami kiváló vétellé teszi az F3-at.

Poco X3 Pro - ennyi telefont ennyi pénzért kevesen adnak

Az F3-tól eggyel lejjebb indul versenybe a rendkívül népszerű X3-as újabb kiadása, az X3 Pro. Itt már AMOLED-kijelző helyett be kell érnünk hagyományos LCD-technológiával, FullHD felbontással, azonban a 120 Hz-es képfrissítés itt is rendelkezésre áll, illetve a 6,67 hüvelykes méret sem mondható éppen kicsinek.

Kamerák tekintetében hasonlónak tűnik a felállás az F3-hoz: a hátlapi főkamera 48 megapixeles, és szintén kapunk egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű lencsét, ami mellé azonban itt kettő darab 2 megapixeles társkamera áll hadrendbe: az egyik a mélységélességben segít, a másik pedig közeli felvételek készítésére szolgál.

Forrás: Poco

Hardveresen érdekes a helyzet, ugyanis az X3 Pro egy olyan processzort kapott, ami korábban még nem került piacra: a Snapdragon 860-as egyébként a 2019-es 855 kissé felújított változata. Ezzel nyilván nincs a csúcs közelében, de ismét csak azt tudjuk mondani, hogy a gyakorlatban minden bizonnyal bármire bőven elég lesz, főleg hogy itt is 6 vagy 8 gigabájt memóriát és 128 vagy 256 gigabájt tárhelyet adnak mellé.

A telep viszont eggyel nagyobb méretű, mint a drágább F3 esetében: itt már 5120 milliamperórára kell számítani, amihez itt is 33 wattos gyorstöltés társul.

Örömteli hír, hogy nem spórolták le a 3,5 mm-es feülhallgató csatlakozót sem, illetve még itt is jár Gorilla Glass üveg az előlap védelmére, illetve mindkét új készülék a legújabb Android 11-es rendszerrel érkezik, amire a Xiaomi ráhúzza a saját, mára már nagyon szépen letisztult és jól használható felületét.

A Poco X3 Pro alapváltozatáért mindössze 250 eurót kell majd fizetni, míg a nagyobb tárhellyel és memóriával szerelt változat is megáll 300 eurónál. A szállítás szintén április elején indul majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!