Ezek az extrém kiegészítők tágítják a mobilozás határait

extrém, mobilos, kiegészítők, tok
A misztikus külsejű TV Hat bárki számára elérhetővé teszi a privát mozitermet.
Vágólapra másolva!
Az nem is lehet kérdés, hogy 2021-ben a legfontosabb fogyasztói elektronikai eszköz az okostelefon. Ennek van a legnagyobb piaca, ráadásul az eladások folyton nőnek, és a gyártók irgalmatlan pénzt fordítanak a fejlesztésekre. Ezek után nem meglepő, hogy maguk a készülékek mellett rengeteg különféle kiegészítőt is kínálnak az iparági szereplők. E termékek szegmensében is óriási a verseny, mindenki keresi az olyan megoldásokat, ötleteket, amivel újat lehet mutatni, amivel ki lehet tűnni a tömegből.
Vágólapra másolva!

Ezen törekvések eredményeként jó pár szokatlan, meghökkentő mobilos periféria látott már napvilágot, amelyek képesek arra, hogy meglepő irányokba tágítsák a telefonos univerzumot. Mostani cikkünkben ezekre az extrém, szokatlan darabokra fókuszáltunk, és mutatunk néhány érdekes, izgalmas vagy éppen elborzasztó példát.

Intelligens nyomkövető és távirányító egyben

A Samsung az év elején rántotta le a leplet a SmartTag névre hallgató masináról, amely egy kifejezetten ötletes darab. A ruhatáros bilétára hasonlító eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül pároztatható a telefonnal, van rajta hangszóró és gomb is, valamint egy lyuk. Ez utóbbi révén egyszerűen rögzíthető szinte bármilyen tárgyra, legyen az kulcskarika, bőrönd vagy akár egy háziállat nyakörve. Ezt követően pedig nyomon lehet követni, hogy hol is tartózkodik, hiszen az applikációban egyetlen érintéssel megszólaltatható a hangszórója.

Ezáltal azonnal megtalálhatjuk akkor is, ha fogalmunk nincs róla, hogy hol veszhetett el a házban vagy lakásban.

Akkor sincs baj, ha a SmartTaggel ellátott tárgy kívül esik a tartományon. A Galaxy Find Network szolgáltatás révén, még offline állapotban is, a beolvasott adatok segítségével meg lehet keresni az elveszett tárgyat. Az előzmények könnyen áttekinthetők, így a SmartTag pontos lokációja visszakereshető.

A Samsung SmartTag segítségével meglelhetőek az elveszett tárgyak. Forrás: Samsung

És ez még nem minden, hiszen a kis ketyere akár távirányítóként is használható. Az otthoni okos otthon rendszerhez csatlakoztatott egyéb eszközök egyes funkciói hozzárendelhetőek. Tehát például megparancsolhatjuk, hogy a gombnyomásra kapcsoljon be az okos izzó, induljon el a robotporszívó, vagy helyezze magát szolgálatba a légkondicionáló.

Szélmérő

A Vaavud az egyik legfurcsább kiegészítő, amit valaha látunk. Ez egy mini szélerősség és szélirány mérő, amely a telefonból egy remek meteorológiai eszközt varázsol. A kapott adatokat pedig Bluetooth kapcsolattal, vezeték nélküli úton továbbítja a mobilra.

A Vaavud profi szélmérővé varázsolja a mobilt. Forrás: Vaavud

Ezeket pedig egy speciális alkalmazás feldolgozza, majd értelemszerűen meg is tudja jeleníteni a képernyőn. Természetesen az információk eltárolhatóak, bármikor visszakereshetőek és belőlük a szoftver képes látványos grafikákat is előállítani. Apró finomság, de az alsó részét úgy alakították ki, hogy pont belepasszoljon a 3,5 mm-es jack aljzatba.

Szelfibot mikrofonnal

Egy szelfibotra ma már nem kapja fel senki a fejét, de a Solocam nevű termék mögött álló startup tagjai bebizonyították, hogy e téren is lehet igazán meghökkentő mutatvánnyal előállni. A Solocam fogantyúja ugyanis nem más, mint egy mikrofon, amely értelemszerűen igen egyszerűen csatlakoztathat magához a mobilhoz.

A Solocam egy egyszerű de nagyszerű ötlet, amellyel jelentősen javítható a videók hangminősége. Forrás: Solocam

A felhasználónak nem kell mást tennie, ha videózni akar, mint ebbe beszélnie, és így értelemszerűen sokkal-sokkal jobb lesz a végeredmény, mintha valaki a mobil beépített mikrofonját használná. A Solocam ötletére egyébként közösségi finanszírozású kampányban gyűjtöttek pénzt, és gond nélkül összejött az előírt összeg.

Halszemoptikát minden telefonra!

A képalkotási tulajdonságok egyre több ember számára fontosak egy-egy mobil kiválasztása során, hiszen sokan használják fényképezésre, videózásra. Már kaphatóak olyan különleges optikai kiegészítők, amelyeket a kamerák elé kell tenni, és így változtatják meg a megszülető képeket. Ez lehet például halszemoptika, nagyítólencse, vagy valamilyen szűrő.

Speciális effekteket kapunk végeredményül. Forrás: Criacr

Az ilyen típusú kiegészítők segítségével tehát nem szoftveres úton módosítja a felhasználó a képet, ami azt jelenti, hogy nem is rontja le annak minőségét.

Kávé a tokban

Minden idők egyik legőrültebb telefonos kiegészítője egyértelműen a Mokase névre hallgató termék. Ez egy speciális telefontok, ami üreges, és amelyet azért alakítottak ki így, hogy bele lehessen tölteni 4 cl folyadékot, konkrétan kávét.

A Mokase egy igazán őrült telefonos kiegészítő. Forrás: Mokase

A rendszert a telefon által termelt hő tartja melegen, és így a mai modelleket ismerve akár 50-60 fok is lehet a tokban. Ha pedig úgy érezzük, hogy már innánk egy jó kávét, nem kell mást tenni, mint kiönteni azt egy csészébe. Természetesen más ital, akár alkohol is tárolható a flaskában, más dolog persze, hogy az ember általában nem erre gondol, amikor az 50 fokos pálinka kerül szóba.

Extra hűtés

A mai csúcsjátékok már annyira teljesítményigényesek, hogy sokszor a hardverből minden egyes tartalékot kifacsarnak. Ez pedig sok modellnél a készülékház brutális túlmelegedésével járhat együtt. Nem csak langyosodásról van szó, hanem konkrétan kellemetlenül forróvá válhat a telefon.

Már a direkt telefonokra szánt hűtőrendszerek is elérhetőek. Forrás: Memo

Ezt lehet megelőzni a kifejezetten mobilokra szánt hűtőrendszerek alkalmazásával. Itt nem valamiféle egyszerű ventilátorokról van szó, hanem komplex, egész nagy teljesítményű berendezésekről. Stabilan hozzáfogathatóak a készülékházhoz, és amíg az akkumulátor bírja szuflával, addig igen hatékonyan képes lehűteni az okostelefonokat. A "legmenőbb" szerkezetek színes LED-el is rendelkeznek, ami sötétben misztikus fénybe burkolja a játékost.

TV kalap

Sokan vannak, akik a telefont mozizásra, videózásra használják. Na nekik találták ki ezt a hihetetlen külsejű eszközt, ami úgy néz ki mint Donald Kacsa számára tervezett baseball sapka. Az egész valójában egy fejre erősíthető, sötétített doboz, amelynek a végébe kell bepakolni a telefont.

A misztikus külsejű TV Hat bárki számára elérhetővé teszi a privát mozitermet. Forrás: Cleveland.com

A végeredmény pedig olyan, mintha valaki egyedül ülne egy moziban. Természetesen megoldották a fülhallgató zsinórjának elvezetését, és a megfelelő szellőzésről is gondoskodtak a tervezők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!